Aktuality

36. Rally Košice je predo dvermi

Po  krátkom „oddychu“ po organizovaní pretekov automobilov do vrchu MORIS CUP Jahodná 2010 členovia Auto klubu Košice už intenzívne pracujú na príprave 36. ročníka RALLY KOŠICE, ktorá sa uskutoční v dňoch 16. – 18.09.2010 ako podujatie zaradené do FIA CEZ TROPHY 2010 (Zóny strednej Európy), šiesteho podujatia Majstrovstiev Poľskej republiky v rally (MP) a šiesteho podujatia Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky v raly 2010 (MSR). Po skúsenostiach s organizovaním Slovenského Rally Pohára (SRP) v minulom roku pripravujeme aj zaradenie tohoto seriálu do programu Rally Košice.

Zaradenie 36. RALLY KOŠICE do poľského šampionátu má dopad na organizáciu a znamená realizáciu veľkého množstva zmien oproti minulým ročníkom podujatia. V organizácii sa vraciame k dvojňovým „veľkým“ súťažiam, aké sme organizovali v rokoch, keď boli RALLY KOŠICE zaradené do seriálu FIA Majstrovstiev Európy resp. FIA Európskeho pohára.

Aké zmeny pripravujeme? Riaditeľstvo súťaže bude umiestnené v Hoteli Yasmin na Tyršovom nábreží. Pred Jumbo Centrom plánujeme umiestniť uzavreté parkovisko, servisné parkovisko by malo byť opäť v areáli bývalých kasárni na Moyzesovej ulici a štartová a cieľová rampa by mala byť umiestnená na nábreží rieky Mlynský náhon pred Hotelom Yasmin.

Výber trate bol zo strany organizátorov ukončený a prejednaný s Krajským dopravným inšpektorátom. Začali sme povoľovacie konanie, veríme, že príslušné správne a ostatné zainteresované ogány nám budú nápomocné a trať rally sa podarí pripraviť podľa našich predstáv v dĺžke 160 kilometrov rýchlostných skúšok, pričom celková dĺžka trate by mala byť  niečo nad 500 km.

Aké sú naše predstavy o trati 36. RALLY KOŠICE? Tie vychádzajú nielen zo športového hľadiska, ale musíme rešpektovať približné rozdelenie 50 % trate na oba dni súťaže (v oboch národných majstrovstvách sa jednotlivé súťažné dni hodnotia samostatne), minimálne uzavretie obcí a obmedzenie obyvateľstva, prejazdy prostriedkov hromadnej dopravy, oprávnené záujmy ochrany životného prostredia, možnosti diváckych miest a dalšie množstvo aspektov. Do itinerára súťaže sme zaradili osvedčené rýchlostné skúšky typické pre Rally Košice, ale  zaradili sme aj nové, ktoré budú určite prekvapením pre jazdcov aj divákov.

V týchto dňoch zverejňujeme Sprievodcu 36. RALLY KOŠICE, v ktorom podávame základné informácie pre posádky, teamy, média a divákov. Všetko to, čo sme doteraz pripravili má však jeden zásadný, všeobecne známy problém a to je zabezpečenie dostatku finančných prostriedkov. Privítame v tomto smere každú pomoc od priateľov rally športu, pretože bez pomoci reklamných partnerov občianske združenie akým je Auto klub Košice nedokáže utiahnuť náklady dvojdňovej rally. Veríme, že tak ako v minulosti, sa nám problémy za pomoci priaznivcov rally podarí vyriešiť a 16. septembra večer o 18:00 sa stretneme so špičkovými jazdcami strednej Európy na slávnostnom štarte 36. RALLY KOŠICE.  

Auto Klub Košice



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb