Aktuality

Slovenský Rally Pohár súčasťou 36. Rally Košice

Súčasťou 36. ročníka RALLY KOŠICE, ktorá sa uskutoční v dňoch 16. – 18.09.2010 ako podujatie zaradené do Zóny strednej Európy - FIA CEZ TROPHY 2010, Majstrovstiev Poľskej republiky v rally a Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky v raly 2010 bude aj Slovenský Rally Pohár - SRP.

Do kalendára slovenského šampionátu pre rok 2010 bolo zaradených sedem súťaží a do kalendára Slovenského Pohára len päť. Na dvoch podujatiach konaných v zahraničí – Start Autó v maďarskom Egri a poľskom Rajde Rzeszowskom sa náš „Pohár“ nejazdil. O zorganizovanie chýbajúceho šiesteho podujatia požiadala Rally komisia SAMŠ košických organizátorov.
Program tohoročnej dvojdňovej košickej súťaže, na ktorej sa boduje do troch šampionátov je zložitý a nabitý. Zaradiť do neho pohárový „dvojpretek“ nebolo vôbec jednoduché. Nie len z časových a priestorových dôvodov ale aj preto, že v seriáli SRP sa s dvojdňovými podujatiami nepočítalo a neboli doteraz predpisovo upravené. Preto došlo aj k miernemu zdržaniu s vydaním zvláštnych ustanovení ale v tejto chvíli je všetko pripravené. Súčasťou tohoročnej edície Rally Košice bude aj jedno podujatie Slovenského Rally Pohára, ktoré bude pozostávať z dvoch súťažných dní, ktoré sa do hodnotenia seriálu Slovenského Rally Pohára započítajú samostatne. Súťažiaci majú možnosť prihlásiť sa na súťaž buď na oba súťažne dni alebo len na prvý.

Program pre účastníkov SRP začne podobne ako program „veľkých“ šampionátov v stredu 15. septembra 2010 registráciou na obhliadku trate a voliteľným administratívnym preberaním, po ktorom nasleduje obhliadka trate, ktorá bude končiť až v štvrtok o 14:00. V stredu večer o 20-tej hodine sa súťažiaci stretnú na riaditeľstve súťaže v hoteli Yasmin na inštruktáži, ktorá je povinná pre držiteľov denných licencii ale prospešná pre všetkých súťažiacich.
V štvrtok ráno pokračuje program administratívnymi a technickými preberaniami a v podvečer o 17:30 hodine sa všetky posádky predstavia verejnosti a fanúšikom pri slávnostnom štarte na štartovej rampe umiestnenej pred Hotelom Yasmin.
V piatok ráno je naplánovaný štart prvého súťažného dňa na 10-tu hodinu. Posádky postupne absolvujú trať o dĺžke 131 kilometrov, ktorej súčasťou budú štyri rýchlostné skúšky na dvoch rôznych tratiach – RS Bankov a RS Ružín v celkovej dĺžke 40,20 kilometra.
Na sobotu – druhý súťažný deň je pre účastníkov SRP pripravená trať o celkovej dĺžke 149 kilometrov do ktorej sú zaradené tri rôzne trate rýchlostných skúšok – RS Herľany, RS Svinica a RS Slanec s dĺžkou 39,55 kilometra.

V prípade, že posádka neukončí prvý súťažný deň, bude môcť pokračovať v rally 2. súťažným dňom podľa predpisov, ktoré platia aj pre súťaže MSR (čl. 41.4 slovenskej verzie FIA predpisov), teda ak predloží písomnú žiadosť. Večer po skončení prvého dňa súťaže budú môcť účastníci SRP vybrať svoje vozidlá z uzavretého parkoviska a opäť ich tam budú musieť umiestniť v sobotu v čase od 9:30 do 10:30, kedy budú technickými komisármi skontrolované.

Organizátori z košického Auto Klubu veria, že sa im ich snaha podarila a že aj pre účastníkov Slovenského Rally Pohára vymysleli a pripravili zaujímavú a peknú súťaž. Všetky ďalšie informácie a podrobnosti o podujatí ako aj dokumenty pre účastníkov nájdete na tejto webstránke v sekcii Rally Košice.


Auto Klub Košice



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb