Aktuality

Rally komisia SAMŠ informuje – školenie a testovanie

Výkonný výbor SAMŠ na svojom zasadnutí 26. januára 2011 schválil národný športový poriadok, národné technické predpisy, kalendár vypísaných seriálov, poplatky za licencie a technické úkony a zaoberal sa aj testovaním súťažných vozidiel a školeniami. Zároveň schválil vytvorenie novej športovej komisie pre slalom a drift, ktorej predsedom sa stal Rastislav Bánoci.

Systém MSR a SRP (Majstrovstiev Slovenska v rally a Slovenského Rally Pohára) bol schválený v podobe, ako sme to uviedli už v predošlých tlačových správach.
Z dôvodu, že VV SAMŠ schválil vypísanie pohárových seriálov aj v pretekoch do vrchu a v autokrose došlo k zjednoteniu viacerých predpisov pre všetky disciplíny. Slovenský Rally Pohár, Národný pohár PAV i Slovenský autokrosový pohár budú chápané ako „2. liga“, ktorá by mala slúžiť na vyskúšanie a overenie schopnosti a ako príprava na vyšší seriál – na majstrovstvá Slovenska v príslušnej disciplíne.

Kalendár podujatí MSR a SRP – VV SAMŠ schválil zverejnené predbežné kalendáre bez zmeny:
Kalendár MSR v rally 2011:
01. - 03.04 : Štart Autó Rally Eger .... MM, MSR  ......... /2 súťažné dni
29. - 30.04 : Rally Prešov   .............. MSR   .............. /1 súťažný deň
20. - 21.05 : Rally Tríbeč    .............. MSR   .............. /1 súťažný deň
08. - 09.07 : Rally Lubeník   ............. MSR   .............../1 súťažný deň
05. - 07.08 : Rajd Rzeszowski  ......... CEZ, MP, MSR .... /2 súťažné dni
16. - 17.09 : Rally Bratislava   .......... MSR   ............... /1 súťažný deň
14. - 16.10 : Rally Košice   ............... CEZ, MSR, MP .... /2 súťažné dni

Kalendár SRP v rally 2011:
29. - 30.04 : Rally Prešov  
20. - 21.05 : Rally Tríbeč   
08. - 09.07 : Rally Lubeník  
16. - 17.09 : Rally Bratislava  
14. - 16.10 : Rally Košice  

Licencie jazdcov pre MSR ostávajú nezmenené, nemení sa ani poplatok za vydanie medzinárodnej licencie „R“ (150 €) a ani národnej licencie jazdca (116 €).
V SRP musia byť účastníci držiteľmi celoročnej licencie jazdca SAMŠ, pričom bude SAMŠ vydávať aj  celoročné národné licencie s obmedzením na pohárové súťaže (35 €). Na pohárových podujatiach bude možné súťažiť aj v tomto roku s dennou licenciou (10 €), ale v tomto prípade budú títo pretekári, resp. posádky hodnotené len na podujatiach a nebudú získavať body do príslušného seriálu (SRP alebo NP PAV alebo SAP).

Školenie jazdcov a organizátorov sa uskutoční v dňoch 26. – 27. február 2011 v Betliari. Noví žiadatelia o licencie jazdca sa musia zúčastniť rozšíreného školenia, ktoré začne už v sobotu ráno od 09:00, pričom prezentácia účastníkov a výdaj predpisov bude v čase 08:30 – 09:00. Za nových žiadateľov sú považovaní tí jazdci, ktorí žiadajú o vydanie celoročnej licencie po prvýkrát, resp. v minulom roku sa tohto školenia nezúčastnili a licencia im bola vydaná na základe individuálneho školenia alebo jazdci, ktorým bola naposledy vydaná licencia pred troma rokmi.
Organizátori súťaží (minimálne riaditeľ súťaže, tajomník, hlavný bezpečnostný komisár (vedúci trate) absolvujú školenie v sobotu popoludní so začiatkom od 13:30.
Zhromaždenie disciplíny rally a školenie jazdcov (ktorí boli v uplynulých dvoch rokoch držiteľmi licencie) sa uskutoční v nedeľu 27.2.2011 o 08:30.

Testovanie súťažných vozidiel – prvý termín centrálneho testovania je naplánovaný na víkend 5. – 6. marca 2011. V sobotu sa testovanie uskutoční v priestoroch servisu Hyundai - Ludvikov dvor (medzi US Steel Košice a Košicami) a v nedeľu v Rimavskej Sobote (miesto testovania v nedeľu a časy budú upresnené na školení).
Ďalej sa centrálne testovanie plánuje v dňoch 12. – 13. marec 2011 v Orechovej Potôni a v dňoch 26. – 27. marca 2011 v Bratislave.
Na zvolený termín centrálneho testovania je potrebné sa prihlásiť vopred na stránke www.prihlaska-sams.sk.

V týchto dňoch sa pripravuje Ročenka na vydanie tlačou a potom spolu s ostatnými športovými a technickými predpismi bude zverejnená na www.sams-asn.sk, ale i na www.rallyportal.sk a www.rallye.sk.


Gabriela Szczeczinová
Rally komisia SAMŠ



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb