Aktuality

Slovenská rally odštartovala v Betliari školením

Zo zimného spánku sa postupne prebúdza nielen príroda ale aj slovenská rally sezóna. Jej prvou zastávkou bola obec Betliar, kde sa uplynulú sobotu a nedeľu konalo školenie jazdcov, ale aj organizátorov podujatí rally, ktoré budú zaradené do kalendára Majstrovstiev Slovenska a Slovenského Rally Pohára 2011 vypísaného Slovenskou asociáciou motoristického športu.

Organizátorov v dobrom prekvapila v posledných rokoch naozaj rekordná účasť žiadateľov o licenciu jazdca rally, ktorých do Betliara v priebehu víkendu zavítalo až stopäťdesiatsedem. Noví žiadatelia o licenciu SAMŠ sa stretli už v sobotu ráno a v nedeľu sa k ním pridali aj ostatní, ktorí v priebehu sezóny budú bojovať o body v oboch šampionátoch. V nedeľu sa uskutočnilo aj zhromaždenie disciplíny SAMŠ, na ktorom sa hodnotila uplynulá sezóna a prítomní mali možnosť dozvedieť sa aj všetky novinky, ktoré pre nadchádzajúci súťažný rok pripravila medzinárodná automobilová federácia FIA a SAMŠ.

Začiatok sa vydaril, sezóna však až neskôr ukáže, komu sa ako bude dariť a pre koho bude viac, či menej úspešná. Niektoré odpovede na túto otázku sa azda dozvieme už o mesiac na prvom podujatí začínajúcej sezóny na Rally Eger, ktorá odštartuje v termíne 1.- 3.apríla 2011.

Miro Majláth



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb