Aktuality

Moris Cup Jahodná opäť v európskej spoločnosti

Posledný aprílový víkend symbolicky odomkne slovenskú kopcovú sezónu a itinerár pretekov automobilov do vrchu má dvanásť zastavení nielen na Slovensku, ale aj Rakúsku, Česku, Poľsku a po prvý raz sa bude bojovať o sekundy aj v Bosne a Hercegovine. Kalendár je pestrý a vyvrcholí v polovičke septembra na kopci Ostrá Lúka. Medzi tuctom kopcov, kde sa budú rozdeľovať body do priebežného poradia je aj Jahodná pri Košiciach, kde sa na prelome mája a júna (30. 5. – 1. 6.)  uskutoční VI. ročník MORIS CUP JAHODNÁ.

Organizátormi podujatia nad ktorým prevzal záštitu primátor mesta Košice Richard Raši sú Auto Klub Košice a spoločnosť Moris Slovakia s.r.o.

Podujatie bude aj v tomto roku súčasťou seriálu FIA majstrovstiev historických automobilov pretekov do vrchu (HHCC). Rozhodnutím FIA došlo od začiatku sezóny 2014 k zlúčeniu Európskeho pohára a Internacional Hill Climb Challange do jednej klasifikácie pod názvom FIA Internacional Hill Climb Cup (IHCC), pričom jazdci oboch spomínaných seriálov budú mať na Jahodnej upravený program technického preberania, tréningov aj súťažných jázd. Nahustenejší program čaká účastníkov dvoch národných šampionátov – majstrovstiev Slovenska (MSR ako 6. a 7. preteky), majstrovstiev Poľska (GSMP ako 3. a 4. preteky). Vzhľadom na skúsenosti z minulých ročníkov, keď záujem jazdcov prevýšil priepustnosť trate, rovnako aj menšie priestory servisného parkoviska v Športovo rekreačnom stredisku Jahodná, museli organizátori pristúpiť k nepopulárnemu kroku a znížiť počet štartujúcich. Aj preto súčasťou MORIS CUP Jahodná nebude Slovenský kopcový pohár.


Už niekoľko dní sú na webstránke podujatia www.rallye.sk/pav zverejnené Zvláštne ustanovenia podujatia a teda je možné sa prihlásiť na túto súťaž vyplnením elektronickej prihlášky ktorá je umiestnená na stránke SAMŠ www.prihlaska-sams.sk, termín uzávierky je v piatok 23. mája do 24.00 h.

Preteky sa uskutočnia v blízkosti mesta Košice - na 4 750 metrov dlhej trati, ktorá sa mnohokrát v minulosti využívala ako časť rýchlostnej skúšky Jahodná (Bankov) na Rally Košice. Trať vedie po štátnej ceste II/547, štart sa nachádza 750 m za odbočkou na Alpinku na výjazde z mesta v smere Gelnica - Margecany, pred parkoviskom nad rekreačným strediskom Alpinka. Cieľ sa nachádza cca 1 000 m pred odbočkou k Športovo rekreačnému stredisku Jahodná. Štart je v nadmorskej výške 399 m n. m., cieľ 538 m n. m., výškový rozdiel 199 m, minimálna šírka 7 m a priemerné stúpanie 4,18 %.



Tlačové stredisko MORIS CUP JAHODNÁ 2014, Jaroslav Glovičko



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb