Aktuality

10. Eger Rallye 2015 - rozhovor s organizátorom súťaže Róbertom Lakatosom

Eger Rallye… opäť v dvojročnom intervale …
V roku 2011 bola, v 2012 nebola, v 2013 bola a podľa mňa sa nepodarila zle. Vlani nebola a teraz zase bude.

Mala by byť taká, že nemá páru ... veď zase píšeme nepárny rok…
Tak by sme chceli, aby naozaj bola dobrá.
Teraz je ešte trochu dlhá, veď podľa prvých plánov sme dali dokopy 172 kilometrov rýchlostných skúšok na necelých 500 kilometroch celkovej dĺžky. Na naše prekvapenie súťažiacim sa to zdá byť veľa, takže pravdepodobne skrátime trať o 13 kilometrov.

Porozprávaj o súťaži! Viem, že mesto Eger skrášlilo slávny Dobó tér (námestie v centre mesta pod Egerským hradom). Dajú vám ho na rally?
Vyzeralo to tak, že nie, ale po dlhých jednaniach sa samospráva postavila za nás a rozhodla, že slávnostný štart (a iba ten) vpustí námestie, ktoré obnovili za mnoho stomiliónov (forintov). Aj touto cestou chceme poďakovať a dúfame, že aj súťažiaci ocenia toto gesto. Je unikátne, že maďarský a slovenský šampionát v rally môže odštartovať pred takým fascinujúcim historickým pozadím.

Teda slávnostný štart bude v piatok večer. Aký bude program v sobotu?
V prvý deň budú rýchlostné skúšky na štyroch tratiach. Prvé kolo začína na úseku Egerszalók-Verpeléttel. Odtiaľ pôjdeme hore do Mátry, kde bude nasledovať RS Parádsasvár – Mogyorósorom - Mátraalmás, ktorá ešte nikdy nebola v takej podobe súťažou rally. Potom sa po účelovej lesnej ceste  Szuha – Parádsasvár vrátime späť. Do servisu v Egri nás povedie cesta ešte po RS Egerszólát – Egerszalók. Tento okruh bude treba absolvovať dvakrát. V pláne sme mali ešte tretie malé kolo bez tratí v Mátre ale to sme z programu vypustili, čím sa trať RS skráti o 13 km.

Nedeľa?
Vcelku zodpovedá prvému dňu v roku 2013. Súťažné pole ORB a MSR má prejsť celkovo trikrát traťami rýchlostných skúšok Egerbakta – Sirok a Terpes - Egerbakta.

Viem, že nebudeme môcť použiť bývalé servisné parkovisko.
Škoda, ale táto možnosť skončila, lebo tento priestor sa teraz ekologicky rekultivuje. Servisné parkovisko sa toho roku bude sťahovať. Od 15. marca vstupuje u nás do platnosti nedeľný zákaz predaja, vďaka čomu, nám TESCO vie dať k dispozícii svoje parkovisko ale iba na nedeľu. V sobotu tam nemôžeme ísť ale našli sme ešte jedno miesto v priestore nového egerského trhoviska - Kisasszony piac, smerom von na ulici Baktai út.
Mení sa aj umiestnenie riaditeľstva súťaže, nebude v Hoteli Eger ako sme si už zvykli ale pomohla nám spoločnosť Automobil-Eger-97 Kft, v priestoroch ktorej sme už v minulosti mali technické preberanie. Toho roku tu bude riaditeľstvo súťaže a aj preberania.
Ceremoniál cieľa bude vedľa nedeľného servisného parkoviska na parkovisku Tesca.
Tešíme sa na maďarské a slovenské elitné posádky, bude tu maďarský aj slovenský šampionát historických aut, taktiež Rallye2 a Slovenský Rally Pohár. Veríme, že budeme mať veľké súťažné pole. Chceli by sme pripraviť kvalitnú súťaž.
Cesty sú v dobrom stave. Na dvoch účelových cestách sú úseky, ktoré by bolo treba opraviť o čo sa budeme usilovať.
Zvláštne ustanovenia by mali už byť zverejnené tento týždeň, máme na to prísľub od RSB (Rally komisia MNASZ).

prevzaté zo stránky www.duen.hu


<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb