Aktuality

Miloš Ozimý odišiel ...

Odišiel motoristický mág Miloš Ozimý

Začiatkom tohto týždňa zastihla širokú motoristickú obec zdrvujúca správa: vo veku 43 rokov zomrel v Púchove po ťažkej a dlhej chorobe Ing. Miloš Ozimý.

Slovenská i česká motoristická verejnosť ho poznala nielen ako manažéra slovenského reprezentanta v automobilových pretekoch do vrchu Petra Jureňu, ktorý pod jeho vedením dosiahol množstvo cenných úspechov, ale aj ako nekompromisného organizátora novodobej Rallye Matador Tatry, ktorá si práve pod jeho manažovaním vybojovala európsky cveng. My ostatní, ktorí sme mali to šťastie byť jeho priateľmi, sme ho vnímali ako skvelého človeka plného láskavého humoru, pre ktorého slovo priateľstvo nebolo len módnym bonmotom. Jeho rodina pochádzala zo Záriečia, avšak takmer celý svoj živor prežil v Púchove.

Na Vysokej škole dopravnej absolvoval odbor ekonómia, telom i dušou bol motoristom a tejto oblasti zasvätil celý život. Išiel vždy na plný plyn bez ohľadu na chorobu, ktorej prvé príznaky sa prejavili už pred rokmi. Veľa cestoval, vo zvyšnom čase sa venoval rodine a firme. A keď sa jeho zdravotný stav z času na čas zhoršil, strávil niekoľko dní v nemocnici, avšak opäť sa veľmi rýchlo vrátil k spôsobu života, ktorý miloval, k rodine i priateľom, nech boli kdekoľvek. Milošov optimizmus bol neprekonateľný. Aj v najťažších chvíľach nám posielal z nemocnice sms-ky, plné humoru a radosti zo života. Žiaľ, v posledných týždňoch už nie. Veľký bojovník, motoristický mág, ale hlavne náš priateľ, v utorok nadránom svoj posledný boj definitívne prehral. Zostala len bolesť v srdciach jeho najbližších, manželky Zdenky a dcér Lucie a Alice a pocit prázdnoty v duši jeho priateľov. Posledný raz sa s ním rozlúčime vo štvrtok o 16.00 v Záriečí pri Púchove. A ak naozaj existuje motoristické nebo, Miloš iste patrí medzi vyvolených. Česť jeho pamiatke!

(ena)


Keď sme pred 6 týždňami prijímali rozhodnutie o zrušení Rally Bojnice (11. – 12.7), bolo to neľahké a smutné. Nevedeli sme, že oveľa smutnejšia správa na nás ešte len čaká. Prišla nečakane dnes ráno. Miloš Ozimý, náš dobrý priateľ, manažér Petra Jureňu na pretekoch PAV, organizátor Rally Matador Tatry, bývalý člen Rally komisie SAMŠ nás po dlhej a ťažkej chorobe navždy opustil vo veku 43 rokov.

 

Všetkým, ktorí sme ho mali radi, bude chýbať jeho humor, jeho optimizmus, schopnosť okamžite pochopiť problém, ihneď reagovať a nájsť riešenie.

 

Prajeme úprimnú sústrasť všetkým najbližším

Česť jeho pamiatke

 

Gabriela Szczeczinová

Rally komisia SAMŠ

K prianiu úprimnej sústrasti sa pripájajú aj všetci členovia Auto klubu Košice.



Posledná rozlúčka s Milošom Ozimým bude vo štvrtok 10.7.2008 o 16:00 hod. v Záriečí pri Púchove.




<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb