Aktuality

Karpackie 18. Rajd Rzeszowski

Karpackie Rajd Rzeszowski je po dvoch podujatiach rally (Start auto Rallye v Egri a Salgó – Gemer Rally), po preteku do vrchu MORIC CUP Jahodná 2009 a GEOMETRA SK 5. Ruskovský slalom už piatym tohoročným automobilovým podujatím na ktorom sa organizačne podieľa Auto Klub Košice.

 

V druhý augustový týždeň bude pokračovať seriál MEDIARACING Majstrovstiev Slovenska v rally 2009 na krásnych tratiach juhovýchodného Poľska – v oblasti Podkarpatského vojvodstva. 18. Rajd Rzeszowski, ktorý toho roku nesie v názve aj meno hlavného sponzora – pivovaru Karpackiesa uskutoční v dňoch 6. – 8. augusta 2009 s centrom v meste Rzeszow.

 

Organizátorom podujatia je Automobilklub Rzeszowski, slovenskú účasť bude zabezpečovať Auto Klub Košice. Súťaž sa bude započítavať do Majstrovstiev Poľska v rally 2009 (5. kolo) a MEDIARACING Majstrovstiev Slovenska v rally 2009 ako 5. a 6. kolo. To znamená, že hoci celá súťaž je ponímaná ako jedno podujatie do hodnotenia slovenského šampionátu sa súťažiacim zvlášť započítajú body za výsledky dosiahnuté v prvý súťažný deň a zvlášť body za výsledky v druhý súťažný deň. V prípade, že posádka odstúpi v priebehu prvého dňa bude môcť pokračovať v súťaži na druhý deň ak úspešne absolvuje dodatočné technické preberanie.

 

Oficiálne bola súťaž predstavená dňa 16. júla 2009 na tlačovej konferencii v Grand Hoteli Rzeszów. Hostiteľom za Polski Związek Motorowy bol pán Zdzisław Grzyb. V prítomnosti p. Mareka Dobrowolského, predsedu Automobilklubu Rzeszowského, riaditeľa súťaže Jarosława Noworóla i predstaviteľov hlavného sponzora sa prítomní zástupcovia médii dozvedeli podstatné informácie o tohoročnej trati súťaže a jej  bezpečnostnom zaistení. Boli predswtavení aj ďalší reklamní partneri hlavného organizátora.

 

Veľká pozornosť bola venovaná predstaveniu mediálnych rýchlostných skúšok. Prvá s názvom "Browar" (pivovar), sa uskutoční v piatok 7. augusta aj na území hlavného sponzora v Gminy Rakszawa. Z jej priebehu sa o 18:30 uskutoční priamy televízny prenos v TV Rzeszow, ktorý bude prenášaný aj na veľkoplošnú obrazovnu na námesie Rynek v Rzeszowe. Na sobotu je naplánovaná druhá mediálna rýchlostná skúška pripravená špeciálne pre verejnosť. Bude to známa okruhová skúška s názvom "Podpromie" v blízkosti servisného parkoviska a riaditeľstva súťaže v blízkosti Haly Podpromie v Rzeszowe.

 

Trať súťaže vedie pahorkatinami na juh od mesta Rzeszow smerom ku slovenským hraniciam. Trate rýchlostných skúšok sú krásne, technicky veľmi náročné a plne zamestnajú oboch členov posádky počas celej súťaže. Nechýbajú v nich viaceré horizonty a dokonca ani brod. Asi 80% trasy tvoria veľmi úzke cesty s relatívne kvalitným asfaltovým povrchom. Celkovo je pre súťažné posádky pripravená trať o d´ĺžke 684 kilometrov so štrnástimi rýchlostnými skúškami o dĺžke vyše 198 kilometrov (109,14 km v prvý deň a a 89,27 km v druhý deň podujatia).

 

Štart a cieľ súťaže a taktiež slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnia na historickom námestí Rynek v Rzeszowe.

 

Auto Klub Košice

media team



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb