Aktuality

Slovenský šampionát v rally 2009 vyvrcholí v Košiciach!

Seriál Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009 vyvrcholí toho roku opäť v Košiciach ale v neskoršom jesennom termíne ako bývalo zvykom v predošlých rokoch. Organizátori z Auto Klubu Košice pracujú v týchto týždňoch na príprave jubilejného 35. ročníka Rally Košice, ktorý sa uskutoční v dňoch 6. – 7. novembra 2009.

 

Na siedmom záverečnom podujatí slovenského majstrovstva organizátori očakávajú štart aj zahraničných posádok. Pravidelne sa nášho šampionátu zúčastňujú súťažiaci zo šiestich európskych štátov a veríme, že nevynechajú ani poslednú rally sezóny. Košická rally bude aj štvrtým podujatím novinky tohoročnej rally sezóny – Slovenského Rally Pohára. Pohár je určený pre začínajúcich jazdcov, ktorí dostávajú v rámci tejto súťaže možnosť overiť si svoje zručnosti na tratiach totožných s „veľkým majstrovstvom“.

 

Organizátor už v predošlých správach zverejnil niektoré novinky, ktoré budú charakterizovať tohoročnú rally. Centrum súťaže sa po štyroch rokoch vracia do centra mesta avšak tentoraz do jeho severnej časti. Štartová a cieľová rampa bude umiestnená na Hlavnej ulici. Neďaleko v priestoroch VUC bude riaditeľstvo súťaže a tiež tlačové stredisko pre akreditované média. V blízkych bývalých kasárňach na Moyzesovej ulici bude umiestnené servisné a uzavreté parkovisko.

 

Verejnosť a fanúšikovia budú mať možnosť zblízka si prezrieť súťažné vozidlá a zoznámiť sa  s posádkami už v piatok 6. novembra 2009 o 17-tej hodine v predvečer súťaže pri slávnostnom otvorení podujatia spojenom s predstavením posádok, ktoré sa uskutoční na štartovej rampe v Košiciach na Hlavnej ulici. Verejnosť sa môže dostať do blízkosti súťažných vozidiel aj v sobotu, keď bude mať voľný vstup do areálu servisného parkoviska v kasárňach na Moyzesovej ulici.

 

Trať tohoročnej súťaže vedie severným smerom od mesta. Pre účastníkov majstrovstiev Slovenska organizátor pripravil trať s deviatimi rýchlostnými skúškami v dĺžke vyše 107 kilometrov s 258 kilometrami spojovacích úsekov.

 

Organizátor súťaže v týchto dňoch zverejnil Zvláštne ustanovenia s podrobnými informáciami o podujatí na oficiálnej webstránke Auto Klubu Košice www.rallye.sk. Tu budú postupne zverejnené aj ďalšie dokumenty a informácie ako pre súťažiacich tak aj pre divákov.

 

Auto Klub Košice

 



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb