Aktuality

HELL ENERGY DRINK SALGÓ – GEMER RALLY 2010 sa predstavuje

HELL ENERGY DRINK SALGÓ – GEMER RALLY 2010 je treťou tohoročnou automobilovou súťažou v sedemdielnom kalendári slovenského rally šampionátu. Súťaž sa uskutoční v dňoch 21. – 23. mája 2010 na území dvoch štátov - Slovenska a Maďarska, pričom sa súťažné posádky budú postupne premiestňovať medzi dvoma centrami súťaže – Rimavskou Sobotou na Slovensku a maďarským Salgotarjánom.

Toto veľmi zaujímavé ale i náročné podujatie je zaradená do Majstrovstiev Slovenska (majstrovské body budú pridelené zvlášť za prvý deň a zvlášť za výsledky druhého súťažného dňa), Majstrovstiev Maďarska, ďalej do Iharos&Goller Majstrovtiev Maďarska historických vozidiel, Majstrovstiev Maďarska Rally 2 ale i Slovenského Rally Pohára.

Príprava takého typu podujatia nie je jednoduchá a kladie vysoké nároky na prácu všetkých, ktorý sa na jeho príprave a zabezpečení podieľajú. Hlavnými organizátormi je spoločnosť D-MOTO Kft. z Miškolca a slovenský Auto Klub Košice, ktorí súťaž pripravujú spoločne v spolupráci s mestami Rimavská Sobota a Salgotarján. V priebehu rally, budú na trati pracovať usporiadatelia z maďarského Veszprému, usporiadateľské skupiny z Prešova, z Košíc, z Revúcej, z Rožňavy a z Rimavskej Soboty, spracovanie výsledkov maďarskej časti zabezpečuje skupina z Pécsu a slovenskej časti z Prešova.

V porovnaní s  minulým ročníkom tejto súťaže organizátori nahustili program rally a skrátili ho o jeden celý deň. „Priblížili“ k sebe centrá súťaže tým, že vlaňajšie centrum súťaže mesto Revúca bolo  nahradená bližšie umiestnenou Rimavskou Sobotou, v ktorej organizátori našli vhodné priestory pre riaditeľstvo súťaže v priestoroch hotela Zlatý Býk. Zároveň organizátori zmenili aj koncepciu trate tak, aby v čo najväčšej miere znížili množstvo „hlucho“ najazdených kilometrov trate. Z toho dôvodu bola divácky zaujímavá špeciálka na plochodrážnom štadióne presunutá z vlaňajšieho predvečera súťaže na záver prvého súťažného dňa.

Podujatie začne fakultatívnym administratívnym preberaním spojeným s výdajom itinerárov v stredu 19. mája 2010 v podvečer - pre účastníkov MSR v hoteli Zlatý býk v Rimavskej Sobote pre jazdcov z Maďarska v Salgotarjáne. Na štvrtok a na piatok je naplánovaná obhliadka trate, pričom zároveň v piatok bude administratívne a technické preberanie v Salgotarjáne. V sobotu v 1. súťažný deň absolvujú súťažiaci dva prejazdy troma rýchlostnými skúškami na území Slovenska a na 2. deň sú na území Maďarska naplánované po tri prejazdy dvoma traťami RS, z ktorých jedna bude okruhová. Príjazd prvých posádok na cieľovú rampu v Salgótarjáne sa očakáva o 17-tej hodine.

Program pre účastníkov Slovenského rally pohára začína až v piatok ráno administratívnym preberaním a výdajom itinerárov, pokračuje obhliadkou trate, v sobotu ráno technickým preberaním a na tri rôzne trate rýchlostných skúšok odštartujú posádky na obed. Poháre na víťazné posádky budú čakať približne o 17-tej hodine v Rimavskej Sobote.

Fanúšikom automobilových súťaží iste netreba predstavovať zaujímavé súťažné pole účastníkov Majstrovstiev Maďarska v rally a keďže Majstrovstvá Slovenska sú otvorené, na divákov popri tratiach rýchlostných skúšok budú zaiste čakať mnohé zaujímavé súboje.

Zvláštne ustanovenia súťaže a ďalšie informácie o pripravovanom podujatí nájdu súťažiaci aj motoristická verejnosť na webstránke organizátora podujatia www.rallye.sk.



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb