Press
Pred štartom ...

Dnes, 26.3.2010 oficiálne začala 7. Valvoline Start Auto Rally  Eger 2010, ktorá ja prvou súťažou Majstrovstiev Slovenskej republiky a zároveň prvou súťažou Majstrovstiev Maďarskej republiky, Majstrovstiev historických vozidiel, Majstrovstiev Maďarska Rally 2 a maďarskej Rally túry. V piatok od skorých ranných hodín prebiehalo administratívne preberanie, následne technické preberanie a o 19.00 sa na historickom námestí v centre mesta Eger -  Dobó tér začal ceremoniál slávnostného štartu spojený s predstavením posádok. Pri príchode na štartovú rampu si súťažné autá museli prerážať cestu davmi fanúšikov, ktorí s rovnakou vervou vítali historické vozidlá ako i vozidlá Super 2000 a WRC. Podobná cesta špalierom divákov ich čakala aj pri odchode z rampy.  

Majstrovstiev Slovenskej republiky sa zúčastnia posádky zo štyroch stredoeurópskych krajín - Čiech, Poľska, Maďarska a Slovenska. Na trati uvidíme na slovenské pomery nezvyklo vysoký počet vozidiel WRC – 6 ks, ktoré majú  zrejme posledný rok možnosť štartovať v rámci MSR.

Administratívnym a technickým preberaním nakoniec úspešne prešlo 39 posádok prihlásených do MSR . V jednotlivých triedach bude nasledovné zastúpenie:
Trieda: A8 – 7
Trieda: A7 – 6
Trieda: A6 – 5
Trieda: A5  - 1
Trieda: N4 – 4
Trieda: N3 – 6
Trieda: N2 – 2
Trieda: N1 – 1
Trieda: S2000 – 2
Trieda: F12 – 2
Trieda: F11 – 1
Trieda: F9- 1
Historické vozidlá: 1

Medzi súťažnými vozidlami nájdeme v najväčšom zastúpení značku:
Škoda:        až 10 ks
Mitsubishi:  5ks
Renault :     5ks
Honda :       5 ks
Subaru :      3ks
Suzuki :       3ks
Opel :          3ks
Citroen :      2ks
Peugeot :    1ks
BMW :          1ks
Audi :           1ks

Zajtra majú diváci možnosť  zhliadnuť 8 rýchlostných skúšok.
Do cieľa prvého dňa by mali posádky dojsť  o 19.40

Predpoveď počasia predpovedá na zajtra prehánky. Akú stratégiu sa rozhodne zvoliť celkovo 96 posádok MM a MSR, 5 Historikov a 36 súťažných vozidiel Rally 2 ukáže až ráno.

Auto Klub Košice



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk