Press
Mapy trate s diváckymi miestami
Posledných pár dní ostáva do štartu prvého podujatia z kalendára DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa uskutoční u našich maďarských susedov pod názvom Eger Rallye 2013. Zverejnený bol oficiálny program súťaže a mapy trate s diváckymi miestami.

Organizátori tohtoročnej Eger Rallye pripravili pre súťažné posádky známe trate z minulých ročníkov, o celkovej dĺžke 375 kilometrov, z čoho až 37 % (141 km) tvoria rýchlostné skúšky. Tých je dokopy 10 a pre dva súťažné dni sú rozdelené v pomere 4:6. Rally odštartuje v sobotu popoludní prvými dvomi rýchlostnými skúškami na tratiach Egerbakta – Sirok a Terpes – Egerbakta, odkiaľ sa posádky presunú do servisu a následne aj na tretiu skúšku Terpes – Sirok. Po nej absolvujú 15 minútový vzdialený servis, ktorý si v slovenskom šampionáte odskúšajú po prvýkrát, a preto je potrebné, aby si poriadne preštudovali predpisy pre vzdialenú servisnú zónu, ktoré sú uvedené aj v zvláštnych ustanoveniach. Posledná rýchlostná skúška prvého súťažného dňa prebehne na rovnakej trati ako tá tretia, no už za tmy, a tak môže priniesť veľa zaujímavých momentov.

Na druhý súťažný deň je pripravených šesť rýchlostných skúšok. Prvé tri z nich odštartujú po 13. hodine na tratiach Szarvasko – Egerbocs, Bátor – Terpes a Egerszólát – Egerszalók. Tie si po servise zopakujú posádky ešte raz a po nich sa ešte na krátku chvíľu ukážu v servise, po ktorom príde na rad už slávnostné vyhlásenie výsledkov na námestí Dobó tér. Veríme, že na rampe sa predstaví čo najviac súťažných posádok.

Keďže Eger Rallye je divácky veľmi obľúbená súťaž, upozorňujeme divákov, že organizátor v tomto roku podmieňuje ich vstup na rýchlostné skúšky zakúpením vstupeniek. Ich hodnota je 1500 HUF, platia pre všetky priestory súťaže, aj pre vstup do servisného parkoviska, pričom v sebe zahŕňa úrazové poistenie. Cena vstupenky výhradne do servisného parkoviska je 1000 HUF. Deti do 12 rokov vstupné neplatia.


<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk