Press
9. Eger Rallye 2013 odštartovala
Slávnostným predstavením posádok na námestí Dobó tér odštartoval v piatok večer 9. ročník obľúbenej maďarskej Eger Rallye 2013.

Na trať prvej rýchlostnej skúšky sa vydá 73 súťažných posádok z pôvodne 81 prihlásených. Tieto budú zápoliť o body do oboch národných šampionátov - maďarského a slovenského - a tiež do FIA Zóny strednej Európy.
Nachádza sa medzi nimi 21 posádok, ktoré budú zápoliť o body do DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska. Chýbať nebudú so štartovným číslom 2 - Grzyb s Hundlom, s číslom 4 - Jaro a Erik Melichárkovci či s číslom 6 - Béreš s Répasom. Predpokladá sa, že práve tieto tri dvojice predvedú najväčší súboj o plný počet bodov do hodnotenia šampionátu. Z prihlásených slovenských posádok neodštartujú Jurečka - Beťko, Baffy - Balla, Špavelko - Straka, Vaško - Kiss a ani Jozef Béreš st.

Okrem posádok súťažiacich v rámci maďarského a slovenského šampionátu sa divákom predstavia aj posádky historických vozidiel, ktoré majú v Maďarsku vypísané samostatné majstrovstvo a tiež súťažiaci maďarskej Rallye 2 a Rallye túry.

Na všetkých súťažiacich čaká počas soboty a nedele dokopy desať rýchlostných skúšok na trati dlhej necelých 141 meraných kilometrov. Do tej prvej z nich odštartujú posádky v sobotu o 14:30 hod.
Všetkým súťažiacim prajeme veľa šťastia a divákom príjemné sledovanie pretekov, avšak z bezpečnej vzdialenosti!

<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk