Aktuality
MORIS CUP Jahodná 2015 už o desať týždňov!
Zimná prestávka sa blíži k svojmu záveru, čo znamená, že mnohí organizátori motoršportových podujatí už teraz usilovne pracujú na programe svojich súťaží. Presne takto je na tom aj Auto Klub Košice, ktorého členovia pripravujú preteky automobilov do vrchu MORIS CUP Jahodná 2015, aby ich na poslednú chvíľu nič neprekvapilo.

MORIS CUP Jahodná 2015 sa uskutoční v dňoch 29.-31. mája 2015 ako štvrté podujatie Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu. Súťaž bude okrem toho zaradená aj do seriálov FIA Historic Hill Climb Championship, FIA International Hill Climb Cup, Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu historických automobilov, Slovenského kopcového pohára a Slovenskej trofeje – pretekov historických automobilov do vrchu pravidelnosti. Tak ako aj v minulých rokoch, aj tentoraz bude spoluorganizátorom pretekov spoločnosť Moris Slovakia. s.r.o.

Riaditeľstvo súťaže a servisné parkovisko budú tradične umiestnené v priestoroch Športovo – rekreačného strediska Jahodná pri Košiciach. Na jazdcov čakajú počas soboty dve tréningové a dve súťažné jazdy a počas nedele jedna tréningová a dve súťažné jazdy na známej trati dlhej 4 750 metrov s priemerným stúpaním 4,18 %. Program súťaže odštartuje už vo štvrtok od 10:00 hod. ráno otvorením servisného parkoviska. V piatok od 9:00 hod. absolvujú jazdci administratívne preberanie a od 10:00 hod. aj technické preberanie vozidiel. Prvá tréningová jazda je naplánovaná v sobotu od 7:30 hod.

MORIS CUP Jahodná je známy netradične umiestneným depom na vrchu kopca, oproti ostatným pretekom, na ktorých sa priestor pre servis súťažných automobilov nachádza v blízkosti štartu. Preto budú súťažiaci aj tentokrát rozdelení do dvoch skupín, v ktorých sa postupne presunú z depa smerom ku štartu. Každé súťažné vozidlo môže doprevádzať jedno servisné auto, ktoré sa po odjazdení celej skupiny vozidiel presunie späť do depa.

Organizátori v týchto dňoch čakajú na schválenie zvláštnych ustanovení Medzinárodnou automobilovou federáciou FIA. Zatiaľ pre nováčikov a pretekárov zo zahraničia pripravili organizátori Race guide - Sprievodcu pretekmi MORIS CUP Jahodná 2015, v ktorom účastníci nájdu všetky potrebné základné informácie o podujatí.

Súťažiacim i médiám dávame zároveň do pozornosti nové logo pretekov, ktoré nájdete aj na oficiálnej stránke organizátora.

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko MORIS CUP Jahodná 2015



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk