Aktuality
Prihlasovanie na MORIS CUP Jahodná 2015 spustené
Posledné dva mesiace zostávajú do štartu pretekov MORIS CUP Jahodná 2015, ktoré sa uskutočnia už 29.-31. mája 2015! Organizátori z Auto Klubu Košice a Moris Slovakia zverejnili zvláštne ustanovenia a pracujú na ukončení príprav.

FIA Historic Hill Climb Championship, FIA International Hill Climb Cup, Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu historických automobilov, Slovenský kopcový pohár a Slovenská trofej – preteky historických automobilov do vrchu pravidelnosti. To sú všetky tohtoročné zaradenia súťaže, ktorá sa nezadržateľne blíži. Keďže oba hlavné dokumenty – Zvláštne ustanovenia pre historické automobily (FIA HHCC, MSR HA, ST HP) i Zvláštne ustanovenia pre „súčasné“ vozidlá (FIA IHCC, MSR, SKP) sa už vrátili potvrdené od Medzinárodnej federácie FIA, organizátori spustili prihlasovanie, ktoré bude trvať do 22.5.2015. Žiadne ďalšie prihlášky po tomto termíne už prijaté nebudú.

Medzinárodná automobilová federácia FIA nominovala do funkcie svojho pozorovateľa Wlodzimierza Szaniawskeho z Poľska, funkciu hlavného športového komisára pre „historikov“ bude zastávať Roderick Parkin z Anglicka. Rovnakú funkciu u súčasných automobilov bude mať Miroslav Nezval z Českej republiky. Technickým delegátom FIA pre historické automobily je po ročnej prestávke opäť Domenico Cifaldi z Talianska.

V plnom prúde sú samozrejme aj prípravy trate, ktorá už dostala povolenie pre usporiadanie pretekov automobilov do vrchu. V najbližšej dobe sa uskutoční aj oprava cesty, čo potvrdil predseda organizačného výboru Peter Szczeczina: „Od začiatku príprav prvého ročníka až doteraz máme pri organizácii veľkú podporu Magistrátu mesta Košice. Nie je to podpora finančná, ale aj tak sme veľmi radi, že mesto nám pomôže v rámci svojich možností. Do tejto kategórie patrí aj oprava ciest. Celková rekonštrukcia cesty zatiaľ nie je možná, ale veríme, že aj toho sa raz dočkáme, tak isto ako aj rozšírenia plochy servisného parkoviska pri Rekreačnom stredisku Jahodná“.

Zvláštne ustanovenia a mapu trate nájdete na oficiálnej stránke organizátora www.rallye.sk/pav. Prihlasovanie je spustené na stránke www.prihlaska-sams.sk.

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko MORIS CUP Jahodná 2015


<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk