Press
Auto Klub Košice - História naplnená láskou k štyrom kolesám

Auto Klub Košice je súčasným priaznivcom motoristického športu známy najmä ako organizátor rally. Veď od svojho vzniku v roku 1970 (ešte pod názvom Automotoklub VSŽ) zorganizoval už 34. ročníkov Rally Košice – v prvých rokoch pod názvom Rally VSŽ Košice. Táto súťaž sa od pôvodne malej oblastnej súťaže prepracovala postupne cez Majstrovstvá Slovenska do seriálu federálnych majstrovstiev Československa (1982) a neskôr až do FIA Majstrovstiev Európy (1997 – 2004). Už menej ľudí však vie, že členovia košického autoklubu pripravovali buď samostatne alebo v spolupráci s inými organizátormi mnohé ďalšie majstrovské podujatia v rally. Sedem rokov pomáhali organizovať Rallye Matador Tatry, v roku 2005 Seat rally v Banskej Bystrici a dva roky predtým aj Mikonu – Malohont rally v Rimavskej Sobote. V rokoch 2000 až 2003 spolupracovali na príprave všetkých ročníkov Rally Hurbanovo a v prvých troch rokoch stáli aj pri obnovenej Rally Prešov. Boli organizátorom Škoda Rally v Bratislave a spoluorganizátorom Slovnaft Rally Bratislava. Podieľali sa na organizovaní súťaží v rámci slovenského šampionátu v Maďarsku – v Miskolci, 3 krát v Egri a tiež vo Vespréme. Auto Klub hostil na svojej domácej košickej rally už štyrikrát majstrovstvá Maďarska (v rokoch 1996, 1997, 1998, 2005) i medzinárodné majstrovstvá Českej republiky (1998), vďaka čomu sa podarilo na tratiach v okolí mesta Košice predviesť tisíckam motoristických fanúšikov nádherné súboje medzi kvalitnými jazdcami z regiónu strednej Európy.

Ako spoluorganizátori Trans Europe Rally v roku 1998 priviedli až na východ Slovenska maratónsku classic rally, ktorá štartovala na severe Európy a jej cieľ bol v ďalekom Jordánsku.

 

Od vzniku klubu sa viacerí jeho členovia zúčastňovali a tiež organizovali aj Branno-orientačné automobilové súťaže BOAS – na úrovni kraja, majstrovstiev Slovenska až po majstrovstvá Československa.  Vďaka úspechom našich posádok a kvalitne organizovaným podujatiam sa AMK VSŽ stal v osemdesiatych rokoch výcvikovým strediskom BOAS.

 

Členovia Auto Klubu Košice, vďaka svojmu vtedajšiemu predsedovi klubu Ing. Bednaříkovi, ako prví na Slovensku začali v roku 1997 organizovať automobilové slalomy. Tieto súťaže, ktoré sú také populárne najmä medzi amatérskymi účastníkmi, organizujú aj v súčasnosti, v posledných rokoch v spolupráci s obcou Ruskov pod názvom Ruskovský slalom.

 

Tým sa však výpočet minulých a súčasných aktivít nekončí. Členovia autoklubu už niekoľko rokov pomáhajú pri Rally Opatovská – súťaže pre hendikepované deti, v rokoch 1972 až 1982 stále na záver motoristickej sezóny organizovali obľúbenú akciu – Majster volantu, spolupracovali aj pri mototuristických akciách, ako boli napr. zrazy campingu a caravaningu FICC v Tatranskej Lomnici, zorganizovali množstvo jázd zručnosti a rôznych motoristických akcii pre rodiny s deťmi.

 

Napriek tejto nesmierne bohatej a všestrannej dlhoročnej činnosti, počas ktorej členovia košického autoklubu napísali veľký kus motoristickej histórie Slovenska sa viacerí z nich už niekoľko rokov zamýšľali nad možnosťou zorganizovať ďalší typ automobilového podujatia – preteky automobilov do vrchu. Tento nápad oslovil predstaviteľov spoločnosti Moris a to bol posledný krôčik ku zrodu  najvýchodnejších pretekov automobilov do vrchu – MORIS CUP Jahodná 2009.

 

Srdečne Vás na toto podujatie pozývame

 

Auto Klub Košice

 

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk