Press
Prvý deň na Jahodnej

Z 53 prihlásených posádok nakoniec do prvej tréningovej jazdy preteku MORIS CUP Jahodná 2009 nastúilo 48 pretekárov.

Na viacerých z nich čakala úplne nová trať, ktorú ešte v živote pretekársky nešli ale na všetkých - pretekárov, usporiadateľov i divákov chystalo svoje záludnosti aj počasie.

Už na štarte prvej tréningovej jazdy hrozil silný dážď avšak ten ešte chvíľu vydržal a namiesto toho len mrholilo. Neskôr v priebehu dňa sa počasie menilo v stupnici zlé, horšie najhoršie. V popoludňajších hodinách sa v záverečnom úseku trate dokonca rozprestrela hmla.

Premiera na novom kopci teda vonkoncom nebola jednoduchá. Napriek tomu si väčšina pretekárov poradila so všetkými ťažkosťami veľmi dobre a úspešne do cieľa prvého dňa preteku došlo 42 pretekárov.

Veľmi dobre si na náročnej trati počínal mladý pretekár Tomáš Ondrej, ktorého motoristickí fanúšikovia poznajú aj z tratí rally, ktorý skončil na 3. mieste v absolútnom poradí. Darilo sa aj ďalšiemu rallistovi Augustínovi Podhájeckému, ktorý obsadil piate miesto v absolútnom poradí. Šiesta priečka v absolútnej klasifikácii patrí Jozefovi Béreš juniorovi, ktorý na pretekoch do vrchu jazdí na "historickej" Ladej.

V kategórii Junior sa naviac darilo Branislavovi Ludvigovi, na druhom mieste skončil Fusko Tomáš a dobre si pri svojom premierovom štarte počínal aj štrnásťročný Maroš Palko, ktorý v tejto klasifikácii obsadil 3. miesto.

V kategórii II. si v ťažkých podmienkách pre tieto vozidlá najlepšie počínal Miroslav Kolenič.

poradie:
1. Koiš Martin (Ford Focus)
2. Drotár Igor (Škoda Octávia WRC)
3. Ondrej Tomáš (Mitsubishi Lancer Evo VIII)
ďalšie poradie nájdete v sekcii výsledky.

Všetkým pretekárom prajeme úspešný druhý deň preteku a všetkým účastníkom nádherné zážitky.



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk