Press
Martin Koiš víťazom MORIS CUP Jahodná 2009

Slávnostné odovzdávanie cien  dalo bodku za dvojdňovým zápolením pretekárov o body do Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu MORIS CUP Jahodná 2009.

Druhý deň pretekov už počasie jazdcom prialo. Po nočnom daždi bola trať v lesných úsekoch pri prvej tréningovej jazde ešte miestami mokrá ale ďalšie prejazdy sa jazdili už na celkom suchej trati, čo sa odrazilo vo výsledkovej listine. Výraznejšie sa presadili pretekári - kopcový špecialisti a taktiež aj formulové vozidlá.

Niekoľko tisíc fanúšikov motoristického športu, ktorí lemovali cestu vedúcu na kopec Jahodná určite neodišlo sklamaných. Príjemné počasie, veľmi dobré výkony súťažiacich doplnené prejazdami nádherných vozidiel košických veteránistov boli peknou odmenou sa za pešiu túru, ktorou si väčšina z nich pešo vyšliapala k najkrajším diváckym miestam popri trati.

Veľmi napínavý súboj po celý deň zvádzali medzi sebou sobotňajší víťazi kategórie I (plechové vozidlá - Martin Koiš - Ford Focus) a kategórie II (formulové vozidlá - Andrej Krajčí - Opel Lotus). Nakoniec veľmi tesne, s rozdielom pätnástich tisícin sekundy zvíťazil Martin Koiš . 

Výsledky 2. dňa:
1. Martin Koiš (Ford Team RS, vozidlo Ford Focus)
2. Andrej Krajčí (Jaroslav Krajčí, vozidlo Opel Lotus) + 0,015s
3. Igor Drotár (Slovakia Rally System, Škoda Octavia WRC) +5,274s
4. Tomáš Ondrej (L Racing, Mitsubishi Lancer Evo VIII) + 6,966s
5. Peter Jureňa (Magic Trading Co, Mitsubishi Lancer Evo IX) + 13,676s

Martin Koiš zvíťazil aj v súčte výsledkov oboch dní a za tento výsledok si z košickej Jahodnej odnáša aj krásnu víťaznú putovnú trofej. Zároveň je aj prvým držiteľom rekordu trate s dosiahnutým časom 2:07,037.

 

  



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk