Press
Jahodnú opäť ovládnu kopciari

Druhý ročník Moris Cup Jahodná 2010 už klope na dvere. Košický Auto Klub v spolupráci s Moris Slovakia si vysúkali rukávy a pripravili druhý ročník pretekov do vrchu a počas budúceho víkendu zaburácajú motory kopcových špeciálov na trati z Košíc na Jahodnú.

Z desaťdielneho seriálu slovenského šampionátu v pretekoch do vrchu 2010 vypadlo hneď prvé podujatie na Pezinskej Babe, no druhé sa už v rakúskom St. Antone uskutočnilo. Počas najbližšieho víkendu sú na programe ďalšie preteky za riekou Moravou v Ústi nad Orlici a potom už kopciari zavítajú do nášho regiónu.

Preteky sú zaradené do majstrovstiev Slovenska ako dvojpretek a každý súťažný deň sa bude zaratúvať samostatne. Zoznam prihlásených pretekárov sa postupne plní, pričom ešte dnešný deň (27.5.) môžu využiť oneskorenci na podanie prihlášky.

Preteky sa uskutočnia v blízkosti mesta Košice - na 4 750 metrov dlhej trati, ktorá sa mnohokrát v minulosti využívala ako časť rýchlostnej skúšky Jahodná (Bankov) na Rally Košice. Trať vedie po štátnej ceste II/547, štart sa nachádza 450 m za odbočkou na Alpinku na výjazde z mesta v smere Gelnica - Margecany, pred parkoviskom nad rekreačným strediskom Alpinka. Cieľ sa nachádza cca 1 000 m pred odbočkou k Športovo rekreačnému stredisku Jahodná. Štart je v nadmorskej výške 399 m n. m., cieľ 538 m n. m., výškový rozdiel 199 m, minimálna šírka 7 m a priemerné stúpanie 4,18 %.

Riaditeľstvo a depo pretekárskych vozidiel sa bude nachádzať pri Športovo-rekreačnom zariadení na Jahodnej. Vzhľadom k súťaži bude počas soboty a nedele obmedzená doprava z Košíc do Spišskej Novej Vsi. Cesta bude uzavretá od 8.00 h do 17.00 h v úseku Košice – Koš. Belá.  Obchádzka bude smerovaná cez Družstevnú – Kysak – Malú Lodinu – V. Folkmar.

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk