Press
Drotár sa teší na takmer domáci kopec

Aj keď pohľad z okna na upršané počasie uplynulých dní neveští nič dobré, predsa len priaznivci pretekov automobilov do vrchu (PAV) už netrpezlivo čakajú na víkend, keď sa uskutoční na Jahodnej štvrté podujatie slovenského šampionátu. Druhý ročník MORIS CUP Jahodná 2010 je predo dvermi a poznáme aj menoslov jazdcov, ktorí budú neďaleko Košíc bojovať s časom o body do priebežného poradia. Po viac ako mesačnej prestávke sa môžeme tešiť v našom regióne na motoristický víkend (5. – 6. júna) keď po prešovskej rally klope na dvere kopec Jahodná. V porovnaní s ostatnými súťažami PAV je nováčikom, avšak už vlani organizátori dokázali prilákať dostatok jazdcov, ktorí privítali veľmi pozitívne novú trať v doterajšom kolotoči slovenských i českých kopcov.

Pri pohľade do zoznamu prihlásených sa môžeme tešiť na kompletnú domácu špičku formulových aj plechových automobilov.  V nej by nemal chýbať Andrej Krajčí na formule Lolo F3000, Martin Koiš so svojím fordom či Peter Jureňa s mitsubishi lancer EVO IX, ktorý v triede N by mal patriť k horúcim favoritom. Priaznivci rýchlych kolies a spáleného benzínu si iste nenechajú uniknúť výkony kopcových špecialistov ako aj viacerých jazdcov rally, ktorí časť trate dobre poznajú lebo bývala súčasťou  rýchlostnej skúšky počas košickej rally.

Ozdobou bude Škoda Fabia WRC v rukách skúseného Igora Drotára. Tento Prešovčan sa zúčastnil počas uplynulého víkendu pretekov slovenského majstráku za riekou Moravou, kde si počínal celkom dobre, keď skončil na treťom mieste v absolútnom poradí počas druhého dňa. V závere týždňa mal odísť do zahraničia a jeho štart na víkendovom podujatí MORIS CUP Jahodná bol ohrozený. „Kalendár podujatí máme s Vladom Bánocim veľmi nahustený, preto v ňom nájsť nejakú medzeru na oddych je málo. Pôvodne sme chceli s Vladom a známymi odísť už v piatok, čím bol ohrozený môj štart na domácom kopci. Po vzájomnej dohode  predsa len sa zúčastním súťaže a potom odídem do zahraničia. Už sa teším na súťaž, kde by som rád opäť atakoval popredné priečky,“ povedal Igor Drotár.

V sobotu aj v nedeľu preteky začínajú tréningom o 9.00 h a prvá súťažná jazda je naplánovaná po oba dni na 13.00 a druhá o 15.00 h.



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk