Press
Národný pohár v pretekoch do vrchu bude mať premiéru na Jahodnej pri Košiciach

Už o necelý mesiac, v dňoch 3. - 5. júna 2011, odštartuje MORIS CUP Jahodná 2011, ktorý tradične v prvý júnový víkend privíta na „kopci“ Jahodná v blízkosti mesta Košice účastníkov pretekov do vrchu. V tomto roku sa zmenilo zaradenie podujatia a pretekári si budú môcť zmerať svoje sily v zápoleniach o body do dvoch FIA seriálov - Európského pohára v pretekoch do vrchu 2011 a International Hill Climb Challenge 2011 a do dvoch národných seriálov - do Majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.

Slovenská asociácia motoristického športu vypísala pre rok 2011 po prvýkrát Národný pohár (NP) v pretekoch do vrchu. Na rozdiel od Majstrovstvách Slovenska je tento seriál koncipovaný tak, aby bol finančne menej náročný a aby si mohli svoje jazdecké schopnosti vyskúšať i začínajúci jazdci, resp. pretekári, ktorí zvažujú svoju účasť vo „veľkom“ šampionáte.
Účastníkmi tohto pohárového seriálu môžu byť pretekári, ktorí sú držiteľmi celoročnej licencie jazdca SAMŠ (poplatok za vydanie licencie pre NP je 35 Euro) alebo pretekári  s dennou licenciu, ktorí  sú občanmi Slovenskej republiky, dovŕšili vek 18 rokov, sú držiteľmi platného vodičského oprávnenia skupiny B absolvujú povinnú inštruktáž na pretekoch.

Pre túto klasifikáciu sú povolené buď vozidlá, ktoré majú vydaný športový preukaz SAMŠ (kategórie 1) alebo aj vozidlá bez športového preukazu, ktoré vyhovujú národným technickým predpisom pre skupinu P. S vozidlom s objemom nad 2000 cm3 sa môžu zúčastniť len jazdci s celoročnou licenciou SAMŠ.

Účastníci Národného pohára budú hodnotení v absolútnom poradí a tiež aj v jednotlivých objemových triedach – do 1400 cm3, do 1600 cm3, do 2000 cm3 a od 2001 do 3500 cm3.

Trať pretekov a program pre účastníkov Národného pohára je rovnaký ako majú pretekári v slovenskom šampionáte. Počet účastníkov je limitovaný na 30 pretekárov. Prihlášku na podujatie je potrebné podať do 27. mája na adresu Auto Klubu Košice.

Všetky ďalšie informácie o podujatí sú zverejnené na webstránke organizátora www.rallye.sk/pav.Auto Klub Košice

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk