Press
Moris Cup klope na dvere

Už len niekoľko hodín zostáva do uzávierky prihlášok na 3. ročník Moris Cup Jahodná 2011, ktorý je súčasťou seriálu majstrovstiev Slovenska automobilových pretekov do vrchu. Termín vyprší v piatok 27. mája a samotné podujatie sa uskutoční 3. – 5. júna na kopci Jahodná neďaleko Košíc.

V tomto roku je podujatie zaradené do dvoch seriálov FIA - Európského pohára v pretekoch do vrchu 2011 i International Hill Climb Challenge 2011. Zároveň budú pretekári bojovať aj o body do majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.

Slovenská asociácia motoristického športu vypísala pre rok 2011 po prvýkrát Národný pohár (NP) v pretekoch do vrchu. Na rozdiel od majstrovstvách Slovenska je národný pohár koncipovaný tak, aby bol finančne menej náročný a aby si mohli svoje jazdecké schopnosti vyskúšať i začínajúci jazdci, resp. pretekári, ktorí zvažujú svoju účasť vo „veľkom“ šampionáte. Účastníkmi tohto pohárového seriálu môžu byť pretekári, ktorí sú držiteľmi celoročnej licencie jazdca SAMŠ (poplatok za vydanie licencie pre NP je 35 Euro) alebo pretekári  s dennou licenciu, ktorí  sú občanmi Slovenskej republiky, dovŕšili vek 18 rokov, sú držiteľmi platného vodičského oprávnenia skupiny B absolvujú povinnú inštruktáž na pretekoch. V tomto pohári sa bude súťažiť o body v týchto objemových triedach – do 1400 cm3, do 1600 cm3, do 2000 cm3 a od 2001 do 3500 cm3 a čaká ich rovnako dlhá trať ako účastníkov majstrovstiev Slovenska aj oboch FIA majstrovstiev.

FIA Európsky pohár a FIA CHallenge sa bude jazdiť na rozdiel od nášho majstráku iba v jeden deň – v nedeľu. V sobotu absolvujú pretekári iba dve tréningové jazdy, kým účastníci majstrovstiev Slovenska a národného pohára budú bodovať každý deň samostatne.
Počas dvoch dní sa všetci priaznivci  môžu tešiť na zaujímavé súboje, no organizátori pripravili pre nich aj zaujímavý sprievodný program, pričom na trati by sa predstaviť aj historické automobily.


Tlačové stredisko
Moris Cup Jahodná 2011



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk