Press
Skoro sedemdesiatka jazdcov na Moris Cupe Jahodná 2011

Zdá sa, že nielen súťaže rely ale už aj podujatia PAV budú mať v metropole východu pevné miesto. Počas najbližšieho víkendu (3. – 5. júna) sa uskutoční 3. MORIS CUP Jahodná, ktorý je už zaradený do kalendára FIA a priaznivci rýchlych automobilov sa môžu tešiť nielen na domácich ale aj zahraničných jazdcov. N

ie je bez zaujímavosti, že podujatia FIA - Európského pohára 2011 i International Hill Climb Challenge 2011 sú druhé najvýznamnejšie v tejto disciplíne, keď vrcholom sú majstrovstvá Európy. „Sme radi, že sa nám podarilo dostať do kalendára FIA po predchádzajúcich dvoch ročníkoch domáceho šampionátu. Stojíme pred novou výzvou pripraviť podujatie tak, aby sme v budúcnosti mohli hostiť skutočne to najlepšie z európskej kopciarskej špičky. Z roka na rok stúpa počet jazdcov, čo je priaznivým signálom, že naša súťaž sa dostáva do povedomia jazdcov,“ hovorí jeden zo spoluorganizátorov a zástupca hlavného reklamného partnera Marek Eliáš.

Nechceme predbiehať, skôr sa vráťme k blížiacemu sa 3. ročníku MORIS CUP Jahodná 2011, ktorého organizátori dolaďujú posledné detaily. Podľa slov riaditeľa pretekov Jána Gregora pozornosť venujú zvýšenej bezpečnosti jazdcov a na niektorých úsekoch využijú plastové spájateľné zvodidlá naplnené vodou. „Využijeme ich v celkovej dĺžke 150 metrov na trati, nie v jednom celku ale vo viacerých, tam, kde to vyžaduje zvýšenú bezpečnosť,“ povedal J. Gregor. Výsledky MORIS CUP Jahodná sa budú započítavať do seriálu majstrovstiev Slovenska a dvoch seriálov FIA - Európského pohára 2011 (EP) i International Hill Climb Challenge 2011 (IHCC). Zároveň budú pretekári bojovať aj o premiérové body do Národného pohára PAV. V ňom sa predstaví dvanásť pretekárov. V zozname prihlásených je 67 jazdcov, z ktorých 55 bude bojovať o body do MMSR, FIA IHCC a FIA EP.  D

o Košíc smeruje kompletná domáca špička a máme sa teda na čo tešiť. Medzi favoritov môžeme zaradiť českého pretekára Dana Michla, jazdiaceho na upravenom aute Opel Michl v kategórii E1 s obsahom nad 3000 ccm. Doterajší rekord drží z minulého roka Andrej Krajčí, ktorý na formulke Lola  F3000 dosiahol čas 2:04,991 min.

Kopciari svoj stan rozložia v rekreačnom stredisku Jahodná. Košický kopec je špecifický aj tým, že depo má situované za cieľom a nie pred štartom, ako je to u väčšiny podujatí u nás i v zahraničí. V sobotu aj v nedeľu sa súťaž začína tréningom o 9.00 h a prvá finálová jazda je naplánovaná po oba dni na 14.00 a druhá o 16.00 h. Najlepších po oba dni budú organizátori dekorovať okolo 18.30 h.


Jaroslav Glovičko, Ecce rallye

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk