Press
Prvé miesto zatiaľ pre Janíka

Moris Cup Jahodná 2012 prevzal v prvom tréningu do svojich rúk český jazdec Václav Janík na vozidle Lola B02/50. Druhé a tretie miesto paria aktuálne Danovi Michlovi a Tomaszovi Nagorskiemu. Po tejto jazde sme vyspovedali niekoľkých jazdcov.

Alexander Baffy, Peugeot 106:  „Trať je veľmi krásna, hlavne po skončení širokej cesty a prechodu do tej úzkej a technickej pasáže kde sa dá ísť aj dostatočne rýchlo.“

Jozef Béreš jr, Audi Quattro: „Včera sa podarilo auto pripraviť tak som spokojný, ale mal som obavy ako bude zatáčať oproti modernejším autám, no bolo ešte horšie. Celú cestu som s autom bojoval ale len preto že som jazdil na mäkších pneumatikách a v takej horúčave to nefungovalo celkom dobre. V ďalšom kole už dáme tvrdšiu zmes, lebo teraz to boli pneumatiky rely.“

Dan Michl, Opel Michl: Som tu po prvý raz a môžem povedať že je to pekné a rýchle. Auto máme nachystané na oveľa rozbitejší asfalt ako je tento a celkom je to z môjho pohľadu dobré. Prechod zo širokej cestu na úzky je bezpečný, ale dolnú časť som sa ešte nedokázal naučiť, čiže tam sú veľké rezervy.“

Peter Jureňa, Mitsubishi Lancer Evo IX: Z mojej strany doslova iba zoznamovačka, lebo v noci to poriadne zmoklo. Mám iba čisté sliky a v lese bolo chladnejšie. Pokiaľ popoludní bude pršať bude to dobré, ale ak to bude iba omokne a bude sa to postupne vysúšať.

Tomáš Kukučka, Mitsubishi Lancer Evo IX: Zatiaľ je to dobré, nahodili sme trocha staršie pneumatiky a auto sa hrnulo popredku. Na ostrú jazdu máme nachystanú zánovnú sadu. Išiel som voľnejšie, trať bola ešte mokrá. Vody sa nebojím a bude to 50:50.

Tomáš Mády, Kia Ceed: Po nočnom daždi je trať obschnutá čo je dobré, rovnako mám dobre nastavené auta a uvidím aký bude čas. Snažil som sa dodržať stopu čo sme si natrénovali.

Ján Miloň, Škoda Fabia WRC. „Jazdilo sa mi celkom zle, nedokázal som sa dostať do rytmu. Bol som úplne rozhodený z koncentrácie. Na trati boli iba niekde mokré fľaky, ale človek nevedel kde a nebolo to preto z mojej strany najlepšie.

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk