Aktuality
Moris Cup Jahodná dostal povolenie FIA
Hoci sa zdá, že 7. jún 2013 je ďaleko, reálne veľa času do štartu 5. ročníka MORIS CUP Jahodná 2013 neostáva. Organizátori z Auto Klubu Košice a Moris Slovakia pracujú na príprave podujatia už dlhší čas.

V týchto dňoch FIA a SAMŠ schválili Zvláštne ustanovenia podujatia, čo zároveň znamená, že od dnešného dňa je spustené prihlasovanie na preteky.

Moris Cup Jahodná sa bude konať v rovnakom termíne ako minulý rok, ale kým vlani otváral domácu slovenskú kopcovú sezónu, teraz bude až štvrtým podujatím Majstrovstiev Slovenska. Prvé preteky sú na domácej pôde - Oždianské serpentíny a sú do slovenského šampionátu zaradené po prvýkrát. N ďalšie dva podujatia PAV v Zaluzi a v Sternberku vycestujú naši pretekári do zahraničia.

V rámci FIA majstrovstiev historikov to bude štvrté podujatie - prvé sa uskutoční v rakúskom Rechbergu, po ňom nasleduje portugalská Rampa Int. da Falperra a potom už český Štenberg.

Účastníci FIA International Challenge a FIA Európskeho pohára sa pred "Jahodnou" stretnú na španielskej Subida A Ubrique a dvoch pretekoch v Taliansku Monte Erice a Verzignis.

Už pred niekoľkými týždňami zverejnili košickí organizátori Sprievodcu pretekmi, ktorý je určený najmä pre súťažiacich zo zahraničia a tých, ktorý sa pripravujú na svoj prvý štart na kopci Jahodná. Nájdu v ňom mnohé potrebné informácie, ktoré im určite budú nápomocné už pri príprave na štart. Prehliadnúť alebo stiahnúť si "Sprievodcu" môžete tu.




<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk