Aktuality
Na Jahodnej tvrdil muziku Janík

Počas ostatného víkendu sa na Jahodnej pri Košiciach stretli najväčší športoví nadšenci pretekov automobilov do vrchu, aby tu absolvovali štvrté  podujatie zo svojho tohtoročného kalendára, ktorým sa stal Moris Cup Jahodná 2014. Preteky boli okrem majstrovstiev Slovenska,  Poľska a Slovenského kopcového pohára zaradené aj do dvoch FIA seriálov - ME historických automobilov FIA Historic HILL Climb Championship (HHCC), FIA International HC Cup (IHCC), vďaka čomu sa na nich zišli aj jazdci, ktorí jazdia výhradne tieto seriály.

České mená ako Václav Janík či Jiří Svoboda na formulových špeciáloch, tiež slovenskí majstri Jozef Béreš jun., Igor Drotár alebo Ján Miloň, no aj poľskí jazdci Tomasz Nagórski či Marcin Beltowski okorenili celý priebeh súťaže. Práve prvý menovaný pretekár, Václav Janík, už v sobotu dokázal vyhrať a svoje prvenstvo zopakoval v počas druhého súťažného dňa. Po  oba dni sa ako jediný dostal pod hranicu dvoch minút. V minulosti atakoval traťový rekord, no tentoraz nemal vedľa seba konkurenciu, aby sa vybičoval k lepším jazdám. „Iste sa dalo ešte niekde zrýchliť, ak by prišiel Jaro Krajčí, iste by sme sa dokázali ešte zrýchliť o desať sekúnd, ale nebol dôvod a rovnako nebolo ideálne počasie. Nik z konkurencie nebol tu s rovnakým autom, preto mojou úlohou bolo kopec vyjsť v rozumnom čase a vyhrať. Som spokojný, lebo pre mňa je dôležitý budúci víkend, lebo v Štenberku sa bude jazdiť podujatie majstrovstiev Európy. Som rád, že sme monopost nepoškodili a môžeme štartovať,“ prezradil spokojným hlasom víťaz 6. ročníka Moris cupu Jahodná.

Na druhom mieste skončil jeho krajan Petr Trnka na Glorii C8FT. Stupne víťazov v druhý deň doplnil Poliak Nagórski. Najlepším slovenským jazdcom bol na štvrtom mieste Igor Drotár, ktorého mrzelo, že jeho najväčší konkurent v majstrovstvách Slovenska Jozef Béreš ml. súťaž nedokončil pre haváriu. Tá trocha narušila plynulý priebeh druhého dňa, pokiaľ jeho súťažné Subaru Imprezra WRX STi organizátori odtiahli do servisu. „Tohtoročné preteky boli nesmierne náročné, hlavne tým že sa zišla partia vynikajúcich jazdcov vrátane súťažnej techniky. Jazdilo sa veľmi rýchlo, neraz o poradi rozhodovali desatinky či stotiny sekúnd. Som rád, že sa mi podarilo udržať vedenie v slovenskom aj poľskom šampionáte,“ povedal I. Drotár.

Absolútne poradie

1. Václav Janík (ČR/Lola F02/50 F3000) 3:35,481 min.

2. Petr Trnka (ČR/Gloria C8FT) +5,356 sek.

3. Tomasz Nagórski (PL/Subaru Impreza 4Turbo) +7,675

4. Igor Drotár (SR/Škoda Fabia WRC) + 8,673

5. Uberto Bonuci (Tal./Osella PA 9/90) + 13,413

6. Dubai (Pol/Mitsubishi Lancer EVO) + 14,288

7. Jiři Svoboda (ČR/Norma M20F) + 15,197

8. Roland Mogyoros (SR/Dallara F389) + 16,482

9. Ladislav Deak (SR/Radical SR4) + 25,256

10. Marcin Beltowski (Pol/Subaru Impreza) + 28,514

 



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk