Press
Online Rally Košice 6.11.2009

Rally Košice online

V Košiciach je dnes o niečo teplejšie a zatiaľ neprší. V ranných hodinách mali posádky možnosť prevziať itineráre a dnes sa trénujú všetky tri rýchlostné skúšky.

Práve prebieha administratívne a technické preberanie súťažných vozidiel. Servisná zóna začína ožívať a súťažné vozidlá dostávajú svoje štartovné čísla.

Po včerajšiej havárii na obhliadke trate  posádka č.23  Viana -Le  Gars odstupuje a  35 Subaru Stilcar Rally Košice 2009 sa zúčastní len ako divák

Tlačová konferencia sa uskutoční  na  riaditeľstve súťaže v priestoroch KSK  na Bačíkovej ulici č. 7 o 16:00

Slávnostný štart súťaže bude o 17.00 na Hlavnej ulici v Košiciach kde Vás srdečne očakávame.

Prinášame dojmy z trate posádky č. 4 Drotár-Bánoci :

Trať sa mi veľmi páči, je na nej pravá rally atmosféra - hmla, sneh, lístie, je klzká je to pravá lahôdka pre pretekárov ale je veľmi nebezpečná. Stačí malá chybička a všetko môže byť inak.  Preto sme sa sústredili na rozpis. Hlavne pri známych tratiach majú jazdci tendenciu ísť spamäti čo nieje dobre.

RS1 Košice - mestský okruh je veľmi dobre vymyslený, dovolím si povedať že to je najlepší okruh aké na slovensku máme je na ňom všetko. Pre divákov je veľmi atraktívny , uvidia tri prejazdy každého auta, čo je spolu takmer 600 prejazdov, takže si určite každý príde na svoje .

RS2 Žipov bude zrejme rozhodujúca, takže sme sa zamerali hlavne na ňu, aj keď netreba podceniť ani ostatné.

RS3 Ružín je náročná na rozpis aj podvozok, a tretie kolo sa ide v tme čo bude tiež zaujímavé.

Teším sa že sa podaril takýto skvelý záver sezóny na slovensku a že sa zišlo toľko posádok jak zo slovenska tak zo zahraničia. 

 

Posádka č 33: Radó-Kovács : Včerajší tréning sme si veľmi užívali , šmýkli sme sa kde to dalo. Na RS Ružín sme narazili na kameramana ktorého sme si pomýlili s radarom a tak sme začali sekať dobrotu. Dnes nám deň začal horšie, v servise nám z ničoho nič prasklo zadné sklo na tréningovej Honde a tak má dnes nový zafóliovaný dizajn. Dufame že trate nestihnú obschnúť a zajtra znovu spŕchne, potešil by nás aj sneh. Musíme pogratulovať organizátorom za perfektné trate, je ale škoda že pretek nieje dvojdňový.

 

Posádka č 26: Béreš-Slovák : Tréning prebehol bez problémov, dnes sme dokonca videli aj diery na trati, včera boli zaliaté vodou. Tešíme sa na zajtra, bude to prvý oficiálny pretek s novým autom ,takže sa necháme prekvapiť ako to dopadne.

Posádka č.6 Gavlák-Rajnoha : Po dlhom čase opäť na Slovensku. Prišli sme sa zviezť a pokúsime sa spraviť dobrý výsledok , ideme si to užiť. čo sezóna 2010 uvidíme Vás na Slovensku? - Je to možné .

Posádka č. 24: Hozmann -Kertész : bude to zaujímavé, Žipov si trochu pamätáme z Prešova, Ružín bude vzrušujúci, je to krásna rýchlostka. Všetko je možné, dážď, sneh, hmla, tma, len so suchom nepočítame, tak uvidíme.

Posádka č: 19 : Lipták-Podobník: tak uvidíme, trať sem tam mokrá, bude treba dávať veľký pozor, s autom veľmi málo jazdíme, takže našou prioritou je dôjsť do cieľa , na poradie vôbec nemyslíme. Budúca sezóna - uvidíme, V teame nastali veľké zmeny, chceli by sme štartovať s viacerými autami. Kopce a možno aj rally.

Posádka č.2 : Grzyb - Mazur : Trate sú najkrajšie aké sme tento rok mali možnosť ísť na Slovensku, Trať je náročná a šmykľavá. Na RS Ružín budeme bojovať je techicky veľmi náročná a tešíme sa na ňu, Žipov je veľmi rýchla RS tam bude vo výhode Drotár, Táto rally je najlepšia pre divákov aj pretekárov máme realnu šancu vyhrať, stať sa vicemajstrami či druhými vicemajstrami takže to je naozaj napínave. Poľskí fanúšikovia sa hromadne chystajú na Rally Košice takže tu bude naozaj skvelá atomosféra. Prvé čo zajtra ráno spravíme bude že sa pozrieme z okna aké bude ráno počasie, ale všetci máme rovnaké podmienky.  Je to fakt perfektné zrejme zažijeme všetko, sneh, dážď, tmu,hmlu , skvelú atmosféru. Tešíme sa.

posádka č.7: Rzeznik-Browiňski : Trate krásne, náročné a veľmi technické, šmykľavé a nepredvídateľné.  Štartujeme s novým autom, Škoda Fabia S2000 je to taky test na budúcu sezonu, ktorú chceme ísť aj na Slovensku aj v Poľsku  S2000  v triede N4, ale nikomu nič nedarujeme, budeme bojovať.

 

posádka č.16: Csente-Lieskovec: Zase idem s Kuňasom, tréning sme si užívali, vonku snežilo, pršalo a bola zima  a my sme sedeli vo vyhriatom aute. Okruh je super, na Ružín sa teším, na Žipove je jedna pasáž na ktorej traktory vyniesli na trať blato, tú pasáž odporúčam divákom. V druhej polovici budúcej sezóny by sme chceli kúpiť Subaru N15 a koncom sezóny nám snáď vyjde sa na ňom zviezť. Ale to sú zatial len plány.

 

posádka č. 1: Béreš-Muller : Trate sú rýchle, pekné , Žipov bude najtažší. šmykľavý asfalt, v lese mokré lístie. Ružínska RS je veľmi rozbitá, bude treba dávať pozor. Mestský okruh výborný pre divákov aj jazdcov, posledný 1,5km veľmi rýchly. Ako to zajtra dopadne? Budeme sa snažiť čo najlepší výsledok ak skončím čo len jedno miesto za Grzybom vyhrám absolútne ale prídem o 1 miesto v triede. Urobím všetko preto aby bol výsledok čo najlepší.

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk