Press
Francúzske víťazstvo

A je to tu. 36 .Rally Košice pozná svojich víťazov. Po piatkovom intenzívnom daždi a dnešných prehánkach paradoxne vyšlo slnko v závere súťaže. Preteky boli aj vďaka vrtošivému počasiu od začiatku až do konca zaujímavé a poriadne napínavé. Aj posledná rýchlostná skúška podujatia sa poriadne pohrala s nervami súťažiacich. Na chvíľu do konca musela byť kvôli haváriám Kosciuszka a Kuzaja dokonca prerušená. Našťastie sa posádkam nič nestalo.

Najlepšie sa z nástrahami trate, ktorú jazdci označili za poriadne ťažkú popasoval  Francúz Bryan Buffier, ktorý sa so spolujazdcom Xavierom Panserim  na Peugeote 207 S 2000 stal absolútnym víťazom košickej súťaže. Zároveň vyhral aj podujatie poľského šampionátu. Ten po tom, ako v prvej dnešnej rýchlostnej skúške preskočil Jozefa Béreša mladšieho  si až do konca súťaže bez problémov udržiaval náskok pred vedúcou posádkou Slovenského šampionátu. Béreš ml. s Róbertom Müllerom (Styllex Motorsport - Škoda Fabia S2000) teda skončili v absolútnom poradí druhí so stratou 34.sekúnd. Tretí absolútne skončili Poliaci Kajetanovicz s Baranom na N-kovom Subaru Imprezza (Subaru Poland Rally Team). Ani napriek enormnej snahe a faktu, že Béreš ml. v poslednej  rýchlostke opäť chytil defekt, sa im vyššie dostať nepodarilo. Aj keď nakoniec strácali na druhé miesto len 3 a pol sekundy. Tešiť ich môže aspoň to, že v dnešnom podujatí MSR skončili pred slovenskou dvojicou. Tretie miesto v sobotňajšej klasifikácii získala poľská posádka Grzyb - Zavada z Rufa Teamu (Škoda Fabia S2000).

V Sloveskom Rally Pohári nástrahy trate druhého súťažného dňa najlepšie zvládla posádka Herdický - Podobník (Mitsubishi Lancer evo IX) pred Krbaťom s Plichtom (Renault Clio) a Košťálom s Králikom (Peugeot 106). V súčte oboch súťažných dní si najlepšie počínali Krbaťa - Plichta (MK-Baťa s.r.o.)
                      
Posádky ktoré odstúpili – sobota 18.9.2010:
18 Mikuláštik/Baran - neodštartovali z UP
10 Orsák/Vajík - odstúpili pred RS 7 / tech. porucha /motor
19 Lapdavský/Lapdavský - odstúpili pred RS 8 / tech. porucha     
24 Eliáš/Zámečník - v RS9 / tech. porucha   
35 Kapušanský/Szenderáková - v RS9 / tech. porucha   
39 Bozyk/Banach - v RS9 / tech. porucha
50 Baffy/Klus - v RS9 / tech. porucha.
78 Jankovič/Palko - v RS10 / tech. porucha  
46 Serafin/Martinek - v RS10 / tech. porucha
76 Turek/Varga - neodštartovali do 2. dňa
97 Brižek/Brižeková - neodštartovali do 2. dňa
71 Ondrej/Gomori - pred RS11/ tech. porucha
83 Kekeňák/Pavko - pred RS11 / tech. porucha
37 Rusňák/Samseli - pred RS12 / tech. porucha                     


Tlačové stredisko
36. Rally Košice

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk