Press
Tradičný záver sezóny rally bude v Košiciach
Jednou z najstarších automobilových súťaží rally na Slovensku je súťaž pod Tatrami, ktorá s malými prestávkami píše svoju históriu až do dnešných dní. V tomto roku si organizátori už o niekoľko dní pripomenú 40. ročník tejto súťaže. V poradí druhou najstaršou súťažou v histórii rally na Slovensku je Rally Košice, ktorá tradične uzatvára domáci šampionát. Košická rally zapíše v tomto roku už svoju 39. kapitolu v rovnakom termíne ako vlani.

Aj keď do súťaže počas druhého septembrového víkendu zostáva dosť času, predsa len organizátori z Auto klubu Košice majú rukávy poriadne vyhrnuté a usilovne pracujú na príprave a organizačnom zabezpečení spomínanej 39. Rally Košice, ktorá sa uskutoční v dňoch 6. – 8. 9. 2013.
Súťaž v metropole východu  je zaradená do seriálu Zóny strednej Európy - FIA CEZ majstrovstiev (10. podujatie tohoročnej sezóny), Majstrovstiev Maďarska (4. podujatie) a DMACK Rally 2013 (6. podujatie) - Majstrovstiev Slovenska. Po piaty raz je neoddeliteľnou súčasťou podujatia aj Slovenský Rally Pohár (5. podujatie). Zostáva nám ešte dodať, že výsledky každého súťažného dňa  dvojdňovej Rally Košice sa budú samostatne započítavať do hodnotenia slovenského šampionátu a aj do SRP, pričom do celkového hodnotenia 39. Rally Košice budú zaradené iba posádky, ktoré dokončia oba súťažné dni.

V týchto dňoch organizátori z Auto klubu Košice zverejňujú Zvláštne ustanovenia a posádky sa môžu prihlásiť na jeden z vrcholov domácej sezóny. Uzávierka prihlášok s redukovaným vkladom je 23. augusta, pre tých čo budú čakať do poslednej chvíle s prihláškou je termín podania 26. augusta. Košická rely patrí najvýznamnejším motoristickým podujatím na Slovensku aj v metropole východu. Jej tradícia je úzko spojená s popularizáciou motoristického športu na Slovensku o čom svedčí aj značný záujem fanúšikov, ktorých môžeme každý rok stretávať okolo tratí jednotlivých rýchlostných skúšok.

Organizátori z Auto Klubu Košice pripravili v tomto ročníku pre jazdcov trať s celkovou dĺžkou 412 km, z ktorých 9 rýchlostných skúšok bude tvoriť 35,5 %, čo bude 147 km. Súťaž bude pozostávať z dvoch etáp a štyroch sekcii.

Tlačové stredisko 39. Rally Košice


<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk