Press
Rozhodnuté nie je ani v Slovenskom Rally Pohári
Dátum posledného podujatia slovenského šampionátu DMACK Rally 2013 sa nezadržateľne blíži a pokojne už môžeme na prstoch odratúvať dni do slávnostného štartu. Počas druhého septembrového víkendu sa uskutoční 39. ročník Rally Košice, ktorá je zaradená do seriálu Zóny strednej Európy - FIA CEZ majstrovstiev (10. podujatie tohoročnej sezóny), majstrovstiev Maďarska (4. podujatie) a DMACK Rally 2013 (6. podujatie) - majstrovstiev Slovenska. Po piaty raz je neoddeliteľnou súčasťou podujatia aj Slovenský Rally Pohár (5. podujatie).

Skrátená verzia trate v metropole východu čaká na posádky Slovenského Rally Pohára, ktorý sa skladá taktiež z dvoch súťažných dní. Počas prvého posádky absolvujú dve rýchlostné skúšky s celkovou dĺžkou 28,80 km. Na druhý deň ich čakajú tri eresky, ktoré budú merať o dva kilometre viac ako v prvej etape. Na jazdcov SRP čaká  v tomto ročníku trať s celkovou dĺžkou 212,55 km na ktorej 5 rýchlostných skúšok bude tvoriť 59,10 km.

Pri pohľade na „pohárovú“ klasifikáciu vidíme, že len v jednej z troch tried pohára je o všetkom rozhodnuté. V zostávajúcich dvoch, ako aj absolútnom poradí sa ešte bude na zhruba 60-ke ostrých kilometrov tuho bojovať. Pár dní pred štartom sa otvára možnosť pre rôzne kalkulácie, ako to pre tú danú posádku môže pri dobrej konštelácii hviezd dopadnúť.
K prvenstvu v absolútnom poradí to ma najlepšie našliapnuté dvojica Peter Haluška – Michal Donoval, ktorá už má za sebou škrtanie najmenšieho počtu bodov. Okrem neho ešte môžu zamiešať kartami Jozef Kriška i Ján Kundlák, avšak spoliehať musia aj na prípadné zaváhanie súčasného lídra – Petra Halušku
V triede P1 je rozhodnuté, lebo Marián Kekeňák má dostatočný náskok, ktorý neohrozí ani plný bodový prídel Tomáša Vrábeľa.  Peknú zápletku môžeme očakávať v triede P2. Momentálny 5 bodový rozdiel medzi Jurajom Kožejom, Jánom Kundlákom a Kamilom Švecom dáva vyrovnané šance spomínaným jazdcov. Všetci traja si v priebehu sezóny prerozdelili po dvoch víťazstvách. A to ešte pred nimi s 8 bodovým náskokom je Viliam Pavlinský, ktorý ale bodoval na všetkých podujatiach, pričom spomínané trio si už dve nevydarené súťaže škrtlo. Peter Haluška to má dobre rozohrane aj v triede P3, kde mu stačí po oba bodované dni dôjsť na druhom mieste, aby potvrdil prvenstvo v P3. Samozrejme, že bojovať sa bude aj o ďalšie priečky a môžeme sa preto tešiť na naozaj pekné súboje aj v SRP.

Na záver ešte dodajme, že štart slávnostný štart SRP sa uskutoční v sobotu 7. septembra o 12.30 h na štartovej rampe na Hlavnej ulici a cieľ o 16.57 h.  Na druhý deň prvé vozidlo vyštartuje do RS 3 o 9.41 h, v cieli druhej etapy očakávajú organizátori prvú posádku o 13.40 h.


Tlačové stredisko, 39. Rally Košice


<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk