Press
Karty sú rozdané, kto získa ostatné tituly?
Pohľad do zoznamu prihlásených posádok i priebežného poradia slovenského šampionátu  DMACK RALLY 2013 navráva že na poslednom podujatí domácej automobilovej sezóny v rely môžeme tešiť na pekné športové výkony jednotlivých posádok. V niektorých triedach je už pred podujatím 39. Rally Košice (6. – 8. septembra)  rozhodnuté o majstrovských tituloch, v iných pre nedostatočný počet jazdcov sa majstrovské tituly nebudú udeľovať. Už skôr sa rozhodlo, že majstrov Slovenska v triede 6 sa stala posádka MR Autosportu Pavol Nagy – Pavol Kušnier, ktorá svoju dominanciu v nej potvrdila víťazstvom v Lubeníku. Verme, že na domácej súťaži potvrdia solídnu formu z celej sezóny a v konkurencii viacerých áut v triede budú hrať prvé husle. O majstrovskom titule je rozhodnuté aj v triede 2, ktorý putuje do rúk Jozefa Béreša ml., jazdiaceho v tejto sezóne vo farbách L Racing tímu. Len pre úplnosť doplňme, že víťazom triedy 11 ako aj samostatného absolútneho poradia rýdzo slovenských posádok sa stala topoľčianska dvojica Jaro a Erik Melichárkovci.

Zaujímavú zápletku na košickej rally sľubujú zostávajúce triedy, ako aj súboj o majstra v otvorenom slovenskom šampionáte. Z posledného prídelu bodov by si chcel najviac uchmatnúť úradujúci majster Slovenska Poliak Grzegorz Grzyb, ktorý je zatiaľ na druhom mieste a na lídra otvoreného šampionátu Jara Melichárka stráca iba dva body. Samozrejme nemôžeme zabudnúť že dva najhoršie výsledky sa budú škrtať. Zo spomínanej dvojice je teda na tom lepšie Melichárek, ktorý bojuje o svoj prvý titul absolútneho víťaza a pokiaľ vyhrá aspoň v jeden z dvoch súťažných dní košickej rally stane sa majstrom. Ten mu neunikne ani vtedy ak skončí aspoň raz na druhom mieste a jeho najväčší rival získa maximálny počet 60 bodov z tejto súťaže. Obaja jazdci by mali zhodný počet bodov a o majstrovi by rozhodovali už zložitejšie kritéria podľa Ročenky SAMŠ. Premenené na drobné, ak Grzyb vyhrá po oba súťažné dni, Melichárek musí skončiť v oboch dňoch hneď za Grzybom na druhom mieste, aby získal majstrovský titul. V prípade Grzybovho „double“ a horšieho výsledku slovenského jazdca titul obháji Grzyb. Ak chce pomýšľať na neho, potrebuje na Košiciach aspoň jedno druhé miesto ináč je z boja von. Tretia priečka patrí Jozefovi Bérešovi ml., ktorého ešte môže ohroziť András Hadik za predpokladu, že dokáže získať jedno prvé a druhé miesto, avšak posledné slovo by malo umiestnenie Béreš ml.

Trieda 3 (bývalé veľké enká) je pasé pre úradujúceho majstra Tomáša Ondreja, ktorý na košickej rely nemôže prehovoriť do konečného poradia v nej, lebo nastúpi so Škodou Fabia S2000. Aj preto o titul môže teoreticky zabojovať ešte trojica jazdcov Josef Semerád, Vlastimil Majerčák a Mário Csente. Z nich ma však najlepšiu východiskovú pozíciu český jazdec, ktorému k potvrdeniu titulu stačí dôjsť aspoň raz na treťom mieste, resp. vyhovuje mu aj prejdenie cieľom na šiestom mieste počas oboch dní. Obe možnosti rátajú s maximálnym bodovým ziskom Majerčáka. V prípade, že Majerčák 2x nevyhrá, sú nároky na Semerádovo umiestnenie oveľa benevolentnejšie. V prípade, ak by jazdec Peva racing teamu nedokázal ani raz „dôjsť do cieľa”, bude boj prebiehať medzi dvojicou Csente – Majerčák, pričom obaja majú skoro rovnaké šance.


Tlačové stredisko, 39. Rally Košice

<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk