Press
Haluška už s Pohárom
Prešovskej dvojici Peter Haluška - Michal Donoval stačilo k definitívnemu zisku Slovenského Rally Pohára absolvovať iba dve rýchlostné skúšky v rámci 39. Rally Košice. Posádka sedlajúca vozidlo Seat Ibiza si celkové prvenstvo v šampionáte zabezpečila už po dramatickom prvom dni. Zároveň triumfovala aj v triede P3.

Účastníci Slovenského Rally Pohára mali v sobotu na programe po jedno prejazde úsekmi Opál a Gejzír. Dovedna tak na nich čakalo takmer 29 meraných kilometrov. Už istému šampiónovi, Petrovi Haluškovi po prvej rýchlostnej skúške patrila až šiesta pozícia. Lenže potom zrýchlil, zatiaľ čo jeho súperi mali problémy. Dovtedy vedúci Miroslav a Vladimír Palkovci so svojím Renaultom Clio havarovali. Jozefa Krišku s Jánom Bombom na ďalšom Cliu zradila technika. Suma sumárum, v druhom meranom teste odstúpilo až deväť dvojíc. Dve kvôli výletu mimo trať, ostatné pre technické problémy. Do cieľa napokon dorazilo iba 14 posádok. Haluška s Donovalom vyhrali pred Kamilom a Karolom Švecovcami, a Jánom Kundlákom s Marcelom Hrankom (obe posádky sedlali Hondu Civic). V nedeľu sú na programe tri rýchlostné skúšky. Posádky sa dvakrát predstavia na skrátenom teste Golf a raz na Sivci, čo spolu predstavuje bezmála 31 ostrých kilometrov. Rozhodnúť o nových šampiónoch sa ešte musí v triede P2, keďže isté prvenstvo v P1 už má Kekeňák a už spomenuté „pé-trojky“ ovládol Haluška.

Výsledky:
1. Haluška/Donoval (SR) Seat Ibiza 1.9 TDI 17:58,8 min., 2. Švec/Švec (SR) Honda Civic +6,5 s., 3. Kundlák/Hranka (SR) Honda Civic +9,3, 4. Šablatúra/Kekeňák (SR) Škoda Felicia +55,5, 5. Uhrín/Slamka (SR) Peugeot 306 +58,2, 6. Hvizdoš/Pastiríková (SR) Peugeot 206 +1:04,7 min., 7. Vrábel/Michalec (SR) Daihatsu Charade +1:32,6, 8. Pazderák/Lieskovec (SR) Lada VFTS +1:59,6, 9. Zvalo/Viciac (SR) Citroen Saxo +2:13,7, 10. Olšanský/Revák (SR) Škoda Felicia +2:36,6. Víťazi jednotlivých tried P1: Šablatúra/Kekeňák P2: Švec/Švec P3: Haluška/Donoval

<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk