Press
Odštartovala posledná etapa sezóny 2013
Presne o ôsmej hodine ráno začali uzavreté parkovisko pred košickým Jumbo centrom opúšťať prvé súťažné vozidlá. Nedeľa ôsmeho septembra je poslednou etapou 39. Rally Košice i celej sezóny DMACK Rally 2013, majstrovstvá Slovenska. Dnes sa definitívne dozvieme mená všetkých šampiónov, v absolútnom poradí i v jednotlivých triedach.

Harmonogram posádky zavedie na sever od metropoly východu. Na programe je spolu päť rýchlostných skúšok, odohrávajúcich sa na dvoch úsekoch. Za názvom Sivec sa ukrýva klasická ružínska rýchlostka (7,55 km). Golf je nová verzia niekdajšieho Bankova. Súťažiaci ju dvakrát absolvujú v dlhšej, takmer 24-kilometrovj verzii, a raz ako 9,5 kilometrov dlhý okruh so štartom i cieľom v Čermeli. Počet meraných kilometrov tak dosiahne číslo 72.

Účastníci Slovenského Rally Pohára sa dvakrát predstavia na Bankove a raz na Ružíne (30,65 km).

Športoví komisári ešte v sobotu večer upravili hodnoty náhradných časov pridelených posádka, ktoré neabsolvovali RS3, kvôli havárii maďarskej posádky Matics-Zejda (Mitsubishi Lancer). Prvá etapa síce preriedila štartové pole, niektoré posádky však využili systém SupeRally a v nedeľu sa postavia na štart opäť. Jazdiť chcú opäť Mozner a Kozmon (Mitsubishi Lancer), Habermann a Baran (Mitsubishi Lancer) i Maďari Pethó s Ruboczkym (Mitsubishi Lancer), Lovász so Szennerom (Mitsubishi Lancer) či Pryma a Boroczy (Suzuki Ignis S1600). V rámci Slovenského Rally Pohára dnes na trati uvidíme aj opravený Renault Clio Krišku s Bombom, Škodu Felicia Kekeňáka s Bernáthom, Ladu VFTS Pazderáka s Lieskovcom. Chrenko s Ponecom (Suzuki Ignis) a Urbančík so Sobotom (Renault Clio) neodovzdali vozidlá do uzavretého parkoviska, no mali by v súťaži pokračovať tiež.
Foto: Daniel Hlinka

<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk