Press
Po RS6 má k titulu bližšie Grzyb
V nedeľu prepoludním, po dvoch absolvovaných rýchlostných skúškach, držia čierneho Petra v rukách Jaroslav a Erik Melichárekovci (Citroen C4 WRC). Tým podľa vlastných slov vôbec nevyšiel prvý rejazd úsekom Golf, na ktorom zaostali za najlepšími o 23 sekúnd. Následne na Sivci zrýchlili, no v hodnotení majstrovstiev Slovenska im aktuálne patrí až tretia priečka. Keďže vedenia sa opäť ujali Poliaci Grzyb s Hundlom na Forde Focus WRC, bližšie k titulu majú aktuálne oni. Medzi vedúceho Grzyba a tretieho Melicháreka sa po RS6 zaradil Jozef Béreš junior navigovaný Zoltánom Repásom (Subaru Impreza R4). Béreš stráca na Grzyba už 17,1 sekundy, manko Melicháreka presiahlo 23 sekúnd. Doplňme, že ak Grzyb vyhrá, Melichárek potrebuje skončiť na druhom mieste a titul bude jeho. K vytúženej striebornej pozícii mu aktuálne chýba 6,2 s.

Podobne ako včera, aj tentoraz bol prvý meraný úsek zdrojom problémov pre mnohé posádky. Martin Koči s Tomášom Kostkom (Škoda Fabia S2000) menili na trati koleso, Tomáš Kukučka a Marek Podobník poškodili svoje Mitsubishi po kontakte s obrubníkom. Súťaž sa predčasne skončila pre Radovana Moznera s Ľubošom Kozmonom (Mitsubishi Lancer). Maďari Spitzmuller s Juhászom (Mitsubishi Lancer) odstúpili ešte pred prvou rannou skúškou pre technické problémy. Technika odstavila aj ich krajanov, Kurtosa s Bagóm (Mitsubishi Lancer).

Do absolútneho poradia 39. Rally Košice sa zaratúvajú časy z oboch dní. Grzyb a Hundla na prvej priečke majú k dispozícii pohodlný, takmer 52-sekundový náskok pred dotierajúcimi Maďarmi, Turánom so Zsirosom. Turán, sedlajúci rovnaký Ford Focus WRC ako Grzyb, bol dnes dvakrát najrýchlejší, no z náskoku svojho konkurenta odkrojil iba minimálne.

<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk