Press
19. Rajd Rzeszowski odkrýva svoje karty

V prvý augustový víkend, v dňoch 5. - 7. augusta 2010 pokračuje seriál Majstrovstiev Slovenska v rally 2010 na krásnych tratiach juhovýchodného Poľska v okolí mesta Rzeszow, kde sa uskutoční už 19. ročník Rajdu Rzeszowského. Súťaž je piatym podujatím Majstrovstiev Poľska v rally 2010 a zároveň aj piatym podujatím sedemdielneho seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally 2010 a zároveň šiestym tohoročným podujatím zóny strednej Európy - FIA CEZ TROPHY 2010.
Podľa poľských aj slovenských národných predpisov sa výsledky oboch súťažných dní započítajú do hodnotení národných šampionátov samostatne a v prípade, že súťažná posádka odstúpi v priebehu prvého dňa bude môcť pokračovať v súťaži na druhý deň, ak úspešne absolvuje dodatočné technické preberanie.

Organizátorom podujatia je jeden z najstarších a najväčších poľských autoklubov - Automobilklub Rzeszowski a účasť slovenských posádok na rally bude zabezpečovať Auto Klub Košice. Vlaňajší ročník súťaže bol veľmi dobre hodnotený všetkými účastníkmi, čo kladie vysoké nároky na prípravu tohoročnej súťaže. Problémy narobilo počasie a záplavy v regióne a preto museli organizátori niekoľkokrát meniť trať podujatia. Centrom tohoročnej súťaže sa stane  areál Technickej univerzity v Rzeszowe v ktorom bude umiestnené riaditeľstvo súťaže aj s priestormi pre technické preberanie súťažných vozidiel, servisné parkovisko, uzavreté parkovisko a navyše je tam aj možnosť na ubytovanie súťažiacich i usporiadateľov.

Súťažnými dňami na rally v Poľsku je piatok a sobota a tak tomu bude aj prvý augustový víkend v Rzeszowe. Organizátori oproti programu vlaňajšej súťaže skrátili pre posádky „pobyt“ v Rzeszowe o jeden deň. Výdaj itinerárov spojený s administratívnym preberaním začína 3. augusta v utorok podvečer, v stredu je na programe obhliadka trate, na štvrtok je naplánovaný shakedown, technické preberanie a večer o 20:00 slávnostný štart v centre mesta na Rynku. V piatok čaká na posádky trať s celkovou dĺžkou 305 kilometrov ktorej súčasťou bude šesť rýchlostných skúšok na troch tratiach s celkovou dĺžkou 86 kilometrov a v druhý súťažný deň, v sobotu bude na programe taktiež 6 rýchlostných skúšok s dĺžkou 73 km na troch tratiach, pričom posádky absolvujú  246 kilometrov dlhú trať. Príchod do cieľa súťaže a slávnostné odovzdávanie cien je naplánované na sobotu popoludnie o 15:45 opäť na Rynku v Rzeszowe.
 
Ďalšie informácie o pripravovanom podujatí nájdu súťažiaci aj motoristická verejnosť na webstránke organizátora podujatia www.rallye.sk.


Auto Klub Košice

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk