Press
Akreditačné pravidlá a pomienky pre média

A - TLAČ
Akreditácia je limitovaná na max. počet 3 zástupcov z jednej redakcie (v tomto počte sú zahrnuté aj miestne regionálne redakcie) pričom z tohto počtu môže byť akreditovaný iba jeden fotograf za danú redakciu. Aby bola akreditácia prijatá, musí byť dané médium vo verejnom obehu a musí byť verejnosti dostupné (predajné). Publikácie autoklubov a spoločností (súťažiacich) iba s interným obehom a reklamné agentúry nemôžu byť akreditované ako média!
Súčasne s prihláškou k akreditácii je nutné zaslať i dokumenty uvedené v nasledujúcom odseku, ktoré tvoria
neoddeliteľnú súčasť žiadosti o akreditáciu. Bez týchto dokumentov nebude akreditácia prijatá!

1. Úplne vyplnený akreditačný formulár (osobitne za každého žiadateľa žiadajúceho o akreditáciu) podpísaný vydavateľom, príp. šéfredaktorom publikácie.
2. Kópiu oficiálneho novinárskeho preukazu (medzinárodný novinársky preukaz, Slovenský syndikát novinárov) konkrétneho žiadateľa o akreditáciu (pri akreditácii je nutné predložiť originál novinárskeho preukazu).
3.  Kópiu publikovaných článkov o rally (prípadne iných motoristických podujatí).
4.  Informácie o publikácii (frekvencia, rozsah, regionálny obeh, atď.).
5.  Originál vydania publikácie.

Akreditácia novinára je podmienená povinnosťou prevzatia ako aj nosenia vesty novinára (proti finančnej zálohe) s označením PRESS.


B - RÁDIO, TELEVÍZIA, VIDEO, FOTOGRAFOVIA A ELEKTRONICKÉ MÉDIÁ
Udelenie akreditácie rozhlasu, televízii, videoštúdiu, fotografom a iným elektronickým médiám (internet) sú plne v kompetencii organizátora podujatia a tlačového tajomníka.
Súčasne s prihláškou k akreditácii je nutné zaslať nasledujúce dokumenty, ktoré musia tvoriť neoddeliteľnú súčasť žiadosti o akreditáciu. Bez nich nebude akreditácia prijatá.

1. Úplne vyplnený akreditačný formulár (osobitne za každú osobu žiadajúcu o akreditáciu) podpísaný vydavateľom, príp. šéfredaktorom publikácie (max. počet osôb v štábe - 5).
2. Kópiu oficiálneho novinárskeho preukazu (medzinárodný preukaz, Slovenský syndikát novinárov, Klub športových novinárov) konkrétneho žiadateľa o akreditáciu (pri akreditácii je nutné predložiť originál novinárskeho preukazu).
3.  Stručná charakteristika média, spoločnosti (frekvencia vysielania, činnosť, pôsobnosť, rozsah atď.)
4.  Fotografovia musia doložiť minimálne 10 ks publikovaných fotografií z automobilového športu 2009.

Akreditácia TV/FOTO je podmienená povinnosťou prevzatia ako aj nosenia vesty TV/FOTO (proti finančnej
zálohe) s označením TV/FOTO.

Pozor! Súkromné (komerčné) videoštúdia po dohode s organizátorom umiestnia do svojho záznamu logá hlavných partnerov Majstrovstiev Slovenska v rally 2010 a organizátora súťaže. Po súťaži dodajú v termíne do 1 mesiaca organizátorovi súťaže zdarma 8 ks videokaziet alebo DVD so záznamom z daného podujatia.
Akreditácia videoštúdií je limitovaná maximálnym počtom piatich zástupcov!
Internetové portály sú povinné ku správam z jednotlivých rally súťaží priložiť oficiálne logo súťaže.

Udelenie a zamietnutie akreditácie je výhradne v kompetencii organizátora rally a tlačového tajomníka, a je rovnako limitované počtom akreditovaných pracovníkov na veľkosť tlačového strediska a zaistenia ich bezpečnosti na trati súťaže. Fotografovia a kameramani televíznych a video štábov obdržia pri akreditácii po zložení zálohy 30 Eur (slovom: tridsať eur) špeciálne vesty s označením FOTO/TV.

Pozor! Všetci akreditovaní zástupcovia médií musia byť starší ako 18 rokov (na požiadanie je nutné toto preukázať pri akreditácii).
Vyplnené akreditačné formuláre zasielajte na adresy uvedené vo formulári do termínu uzávierky.

Akreditačný formulár je k dispozícii na stiahnutie v sekcii Dokumenty.



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk