Press
19. Rajd Rzeszowski pripravený na štart

19. Rajdu Rzeszowskému bola venovaná tlačová konferencia, ktorá sa uskutočnila 20. júla 2010 v Rzeszowe a ktorá predstavila stav príprav na najväčšie automobilové podujatie tohoročnej sezóny na Podkarpatí. Súťaž sa uskutoční 5. – 7. augusta s centrom v priestoroch univerzity Politechniki Rzeszowskiej na ulici Poznańskiej.
Predseda Rzeszowského regiónu PZM (Polski Zwiazek Motorowy) Zdzisław Grzyb zdôraznil, že 19. Rajd Rzeszowski je v rámci automobilových súťaží hlavným podujatím 60-ročného jubilea PZM. Súťaž má veľký význam, nakoľko sa jedná o 5. podujatie Majstrovstiev Poľska v rally, 5. podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally, 6. podujatie Poľského pohára v rally a navyše je 6. podujatím Zóny strednej Európy – FIA CEZ TROPHY 2010! To znamená, že v hierarchii dôležitosti stojí táto súťaž hneď za Rajdom Polskim, ktorý bol toho roku zaradený do seriálu FIA majstrovstiev Európy.

Riaditeľ súťaže Jarosław Noworól informoval, že na štart by sa malo postaviť okolo sto posádok (momentálne bolo do MP už prihlásených viac ako 40 posádok a do Pohára 30 a do MSR 30), čo znamená, že by táto súťaž mala byť najlepšie obsadeným podujatím seriálu poľského šampionátu. Veľmi atraktívnou bude superšpeciálka, ktorá sa uskutoční na konci 1. súťažného dňa (v piatok, 6. augusta od 18;30). Skúšku sa podarilo postaviť priamo v centre mesta Rzeszow. Bude prechádzať ulicami Lisa-Kuli, Cieplińskiego, Moniuszki, Sokoła, znova Cieplińskiego, Mochnackiego a znova na Lisa-Kuli a súčasne by ňou malo jazdiť viacero posádok. Riaditeľ súťaže Noworól požiadal predstaviteľov médii, aby pomohli organizátorom pri zverejnení žiadosti o dodržiavanie bezpečnostných prvkov v každom bode a v každom momente trvania súťaže.

Média sa taktiež podujali na spropagovanie ušľachtilej akcie "Rallisti v boji proti leukémii". Spočíva v registrácii potenciálnych darcov kostnej drene, nevyhnutnej pri liečení chorých na leukémiu. Akciu organizuje Nadácia DKMS Baza Darcov v sobotu 7. augusta v čase od 10:00 do 16:00 v blízkosti riaditeľstva súťaže (100m) na Podkarpackiej ulici 1.

Predseda Automobilklubu Rzeszowského Marek Dobrowolski poďakoval všetkým sponzorom i partnerom súťaže za veľké zaangažovanie sa do 19. Rajdu Rzeszowského. Inštitúcie, samospráva, firmy i súkromné osoby podporujú podujatie s veľkou žičlivosťou, čo napomôže dobrému a bezpečnému priebehu podujatia, ktoré organizuje Automobilklub Rzeszowski v 64. roku svojej existencie spoločne s ďalšími podkarpackými autoklubmi.

Konferencie sa zúčastnil i Maciej Rzeźnik, rally jazdec Automobilklubu Rzeszowského. Pripomenul, že už roky je medzi súťažiacimi Rajd Rzeszowski ponímaný ako súťaž mimoriadne dobre organizovaná, hoci náročná. Rally má vysoké ocenenie tiež za veľmi dobré trate a príjemnú atmosféru, ktorú organizátori vytvárajú pre účastníkov.

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk