Press
V Rzeszowe uvidíme kvalitné súťažné pole

Zverejnenie zoznamov prihlásených na 19. Rajd Rzeszowski je nezvratným dôkazom, že štart súťaže je predo dvermi. Už na budúci štvrtok, 5. augusta 2010 sa na štartovej rampe v historickom centre Rzeszowa predstavia posádky, ktoré budú v priebehu dvoch súťažných dní bojovať o body do FIA Zóny strednej Európy, Majstrovstiev Poľska, Majstrovstiev Slovenskej republiky i Poľského rally pohára.

„Účasť je výborná. Prijali sme prihlášky 138 posádok, z toho dvoch s vozidlami špecifikácie WRC. Do Majstrovstiev Poľska sa prihlásilo 54 posádok, do Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky 32, pričom 11 sa prihlásilo súčasne do oboch majstrovstiev a do Poľského pohára máme 54 prihlášok. K tomu je potrebné pripočítať 9 posádok, ktoré pôjdu bez merania času“ uviedol Jarosław Noworól, riaditeľ súťaže.

Zoznam prihlásených zahajuje v súlade s priebežnou klasifikáciou poľského šampionátu Michał Sołowow a Maciek Baran (Ford Fiesta S2000), Kajetan Kajetanowicz a Jarosław Baran (Subaru Impreza) po ktorých nasleduje Tomasz Kuchar s Danielom Dymurskim (Peugeot 207 S2000). Prihlásení sú aj Grzegorz Grzyb i Leszek Kuzaj (obaja so Škoda Fabia S2000), Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000), Rosjanin Aleksander Żełudow (Ford Fiesta S2000), ukrajinec Jurij Protasow a aj Čech Robert Adolf (obaja Lanceroch Evo IX). Okrem Grzyba, budú miestne rzeszowské kluby reprezentovať Maciej Rzeźnik (Fabia S2000), Robert Kujawski (Renault Clio R3) a Jan Chmielewski (Citroen C2-R2 MAX).

Trieda N4 je zastúpená 10 posádkami a podobná situácia je i v prípade vozidiel S2000.  V rámci klasifikácie Citroen Racing Trophy (vozidlá Citroen C2-R2 MAX) budú okrem poľských jazdcov súťažiť i Francúz Laurent Viana a Maďar Zoltan Bessenyey.

O body do Majstrovstiev Slovenskej republiky bude okrem iných bojovať Jozef Bereš junior i Grzegorz Grzyb (obaja vo Fabiach S2000), Jaroslaw Melicharek (Mitsubishi Lancer WRC 05) a Igor Drotar (Fabia WRC). Do tejto klasifikácie sa prihlásili aj poliaci: Kajetan Kajetanowicz, Kamil Butruk, Maciej Rzeźnik, Łukasz Habaj, Krzysztof Kornicki, Tomasz Gryc. V rámci klasifikácie historických vozidiel uvidíme súboj Mareka Klementowicza s BMW M3 s dvoma vozidlami VW Golf (Lorinc a Kravarik) a jednou Škoda 130 RS (Kundis).
 

spracované podľa TS Automobilklubu Rzeszowského



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk