Press
19. Rajd Rzeszowski začal netradične

„Ostrým“ administratívnym preberaním začal 19. Rajd Rzeszowski, ktorý je v tomto roku okrem Majstrovstiev Poľska a Slovenska, Poľského pohára zaradený aj do FIA zóny strednej Európy. Vyše 130 prihlásených posádok v priebehu včerajšieho podvečera (utorok, 3.8.2010) postupne prechádzalo administratívnym preberaním, pričom si zároveň prevzali itineráre a ostatnú dokumentáciu súťaže. Len zopár „odvážlivcov“ si ponechalo preberanie na dnešné včasné ráno. Každý kalkuloval vopred s tým, že jeden deň, ktorý je toho roku určený na obhliadku trate náročnej dvojdňovej súťaže - pre niektorých v úplne neznámom teréne - si vyžaduje na zhotovenie dobrého rozpisu každú minútu relatívne krátkeho vyhradeného času.

Ako prvá sa v rámci slovenského šampionátu prezentovala najvzdialenejšia posádka Laurent Vianna a Isabelle Galmiche s Francúzska, ktorí budú na tomto podujatí zbierať body v Citroen Racing Trophy. Ich netradičnými súpermi v tejto značkovej trofeji Citroen bude maďarská posádka Zoltán Bessenyey/Gyorgy Papp, ktorá sa v minulosti na slovenských tratiach predstavovala s dieselovým vozidlom Opel Astra, ktorý ju priviezol až k zisku majstrovského titulu v triede N3. Po úspešnej premiére na svetových kolbištiach minulý mesiac v Bulharsku, teraz táto posádka vsadila na zmenu techniky a vyskúša si sily v porovnaní s ôsmymi vozidlami Citroen C2R2 Max.
Itineráre si nakoniec prevzalo 30 posádok v rámci slovenského šampionátu, keď svoju účasť už vopred ospravedlnili bratia Lapdavskí a Jožovi Rusňákovi skrížil rzeszowské plány motor, ktorý sa na predsúťažnom teste rozhodol vypovedať poslušnosť.

Organizátori v príprave tohoročného podujatia sa rozhodli zvoliť nové centrum rally, najmä z dôvodu zväčšiť plochu servisného parkoviska. A tak v priestoroch Rzeszowskej politechniky – univerzitného mestečka našlo prístrešie riaditeľstvo súťaže, servisné parkovisko i uzavreté parkovisko súťažných vozidiel.
Ako sme už publikovali, väčšie problémy mali organizátori s traťou devätnásteho ročníka súťaže. Rozmary tohoročného počasia spôsobili poškodenie ciest aj u našich severných susedov a trať bolo potrebné niekoľkokrát meniť. Celkom posledná úprava trate patrí do radu kurióznejších. RS 11 Konieczkowa sa bude musieť skrátiť o dva kilometre, lebo až tri páry sa rozhodli práve v sobotu, v čase konania tejto erzety povedať svoje „áno“ a žiadna rally a žiadna uzavretá cesta im nemôžu povedať „nie“ :). Ako sa konečná verzia trate vydarila a aké sú názory jazdcov na jej krásu či záludnosti sa dozvieme dnes večer po skončení obhliadky trate.

19. Rajd Rzeszowski, ako tohoročné druhé najväčšie automobilové podujatie v Poľsku, sa celé ponesie v ovzduší osláv 60. výročia založenia poľskej automobilovej asociácie – Polskiego Zwiazku Motorowego. 


Auto Klub Košice




<< back to press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk