Press
Po obhliadke trate

Dnes od skorých ranných hodín prebiehala obhliadka trate na 19. Rajde Rzeszowskom  v okolí mesta Rzeszow. V dopoludňajších hodinách mali posádky možnosť obhliadnuť  rýchlostné skúšky prvého dňa  Lubenia a Handzlówka a po 14.30 sa posádky presunuli na rýchlostné skúšky druhého dňa Dynów, Konieczkowa a Polomia.

Rýchlostné skúšky sú tak ako minulý rok náročné a preveria ako schopnosti jazdca, tak aj  spolujazdca, technické pasáže na úzkych cestách sa striedajú s rýchlymi úsekmi.  Pre slovenské posádky to bol naozaj náročný deň, pretože za relatívne krátky čas museli obhliadnuť  5 tratí rýchlostných skúšok, pričom každú mali možnosť prejsť 3x.

Posádka  Nagy - Zámečník  štartovné číslo 70
Obhliadka v pohode, zobrali sme to z opačnej strany ako väčšina  posádok,  takže sme mali viac-menej prázdne trate.  Rýchlostky sú krásne, ako minulý rok, najviac sa mi páči asi RS Lubenia, je krásna, má tempo, a ide sa dole kopcom, síce na druhý deň sa ide opačne, ale  je krásna. Je škoda, že brod ktorý sa išiel minulý rok sa nejde, kedže pri povodni sa zrútil most. Tento brod, čo teraz zaradili sa mi nepáči.

Posádka  Drotár – Bánoci štartovné číslo 10:
Som veľmi unavený, v podstate ráno sme sadli do auta a mali sme čo robiť, aby sme všetko prešli tri krát. Spolu sme najazdili cez 700 kilometrov za 12 hodín po lesoch, potrebovali sme  napísať a skontrolovať to 2x. Myslím, že to bolo strašne časovo natlačené, a som presvedčený o tom, že 90% ľudí čo sú tu prvý krát sú bez šance, že to normálne stihnú napísať a skontrolovať. Trate sú prekrásne, nádherné, členité, veľmi komplikované aj na ich nájdenie, nieže napísanie. Mali sme niekedy problém ich nájsť, hoci itinerár je naozaj  dobre urobený. Ale máme to za sebou, verím že sme napísali dobre, síce to ešte nemám „v oku“ ale tak aj o tomto je rally.

Posádka Csente - Juhász štartovné číslo 19
:
Máme za sebou ťažký, veľmi ťažký deň. Aké sú dojmy? Zlé. Tie rýchlostné skúšky sú veľmi veľmi ťažké, takže žiaľ dve rýchlostné skúšky sme nestihli prejsť trikrát. Tak veľmi dúfam, že sme to napísali dobre. Čo sa týka piatka a soboty, trochu sa toho bojím. Som tu prvý krát, takže určite pôjdem opatrne. Pre mňa osobne sú tri prejazdy málo na takýchto náročných tratiach, a ešte aj v jeden deň. S mojim novým spolujazdcom som šiel zatiaľ len jednu súťaž, ale verím že to bude dobré. Prišiel síce o tretej v noci a bol trochu unavený ale snáď to bude dobré. Rozpis sme museli veľmi presne napísať, tu niej e priestor pre chybu. rýchlostky sú nádherné a náročné a veľmi úzke. Kedže som tu prvý krát som veľmi pozitívne prekvapený krásou okolia, aj tratí. Všade všetko upravené.

Posádka Kakuszi- Kakuszi štartovné číslo 15:
Na tejto súťaži sme už pár krát boli, takže náročnosť tratí nás neprekvapila. Trochu nám sprchlo na obhliadke, ale nezávisle od toho to bolo super. Kvalita asfaltu je výborná, iba na malom úseku je horší asfalt. Jediné čo sa nám nepáčilo je to, že jeden deň je veľmi krátky čas na obhliadku tak náročných tratí. Inak všetko ok. Tešíme sa na súťaž.

Zajtrajší program začínajú posádky  technickým preberaním v areáli Technickej univerzity v Rzeszowe a od 11:00 je naplánovaný shakedown. Večer o 20.00 začína na hlavnom námestí – Rynek slávnostný štart, kde posádky zažijú krásnu atmosféru tisícov fanúšikov ktorí si túto príležitosť každoročne nenechajú ujsť.




<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk