Press
Po technickom preberaní
Pre účastníkov 19. Rajdu Rzeszowského začal štvrtok technickým preberaním súťažných vozidiel v areáli rzeszowskej Politechniki.
Pri tejto príležitosti sme sa spýtali ďalších posádok na dojmy z obhliadky trate:
Posádka č. 42 Bessenyey – Papp (H): V polovici sezóny sme zmenili auto. Kedže  štartujeme aj v Majstrovstvách Maďarska prišli sme na to, že nedokážeme s našim dieslom (Opel) držať krok v triede A7. Na začiatku roka sme to považovali za dobrý nápad, keďže vlani a predvlani sme dokázali s „áčkami“ držať krok, tento rok však prišli noví jazdci do A7 a podstatne zrýchlili. Od Robiho Bútora a jeho teamu sme dostali ponuku na Citroen. Zmena auta, zmena kategórie - v podstate nám to je jedno, je to nová výzva, nové auto . Tu štartujeme preto, lebo táto súťaž je zaradená ako do MSR tak aj do Citroen Trophy, kde je osem áut. Samozrejme sa ešte necítim na to, aby som s nimi naozaj súťažil, ale každý ostrý kilometer je nám dobrý. Sami sme zvedaví na zajtrajšok. Rýchlostné skúšky sú podobné ako vlani, páčia sa nám. Sú úplne odlišné od súťaží, na ktorých sme štartovali. Teraz som sa vrátil z Bulharska (Majstrovstvá sveta) kde sme štartovali, aj to bol úplne iný svet. Tieto RS sú podľa mňa stavané presne na toto auto, veľmi veľa horizontov, veľmi úzka trať, tešíme sa na ňu.
Posádka č.  46 Špavelko – Szenderáková: Týždeň pred svadbou bol tréning zaujímavý, až máme mozole od sedenia. Trošku to bolo natlačené na jeden deň, bolo to náročné. Rýchlostky sú pekné, aj keď poslednú neviem, či som ešte vnímal, taký som bol unavený ale je to pekné. Celý deň toho bolo veľa, boli už aj tiché miesta v aute, aj iné stavy ale zvládli sme to.
Posádka č. 58 Baffy - Klus: Obhliadka celkom dobre, len to bolo časove veľmi náročné. Ťažko sa dalo stíhať všetky RS. Minulý rok sme jednu zle napísali a potom sme tam aj vyleteli z trate, tak tam si hlavne dáme tento rok pozor. RS sú veľmi rýchle, úzke, nebezpečné, uvidíme. Hlavne treba dôjsť.
Posádka č. 62 Horňák – Verebes: Obhliadka dobre, len sme nestíhali. Nabudúce už budeme vedieť, že treba využiť naozaj celý čas na obhliadku a keď sa povie o siedmej tak o siedmej začíname a nie ešte raňajkovať. Rýchlostné skúšky sú veľmi pekné, akurát úzke, takže nie je priestor na chyby. Chceme hlavne dôjsť.
Posádka č. 72 Kravarik – Tarko: Geniálne vymyslené. Stíhali sme všetko, oproti minulému roku keď sme nestíhali nič. Ale už sme boli pripravení, vedeli sme do čoho ideme. Bolo to super vymyslené, klobúk dole. RS sme viac-menej poznali. Sú ťažké uzučké. Môže rozhodnúť jedna chyba. Vyhrá ten, kto dôjde do cieľa bez chyby. Uvidíme čo nám prinesie zajtra počasie. Auto tak uvidíme, po rane v Prešove sme nešli takže dali sme všetko nové tak uvidíme. Všetko sme pre to spravili aby bolo dobre.


<< back to press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk