Press
Víťazom 19. Rajdu Rzeszowského Bouffier, v rámci MSR Kajetanowicz

Slnečným sobotňajším ránom začal druhý deň 19. Rajdu Rzeszówski, ktorý je spoločným podujatím Majstrovstiev Poľska, Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky 2010 a výsledky ktorého sa započítavajú aj do zóny strednej Európy - FIA CEZ TROPHY 2010.

Posádky od 8.00 vyberali svoje špeciály z uzavretého parkoviska, aby sa potom presunuli na krátky ranný servis a neskôr na prvú rýchlostnú skúšku RS7 Dynów, ktorá odštartovala o 9.20.
Poľské posádky štartujúce aj v rámci MSR Grzyb (št.č. 4, Rzeznik (št.č. 12) a Klementowicz (št.č. 43, ktoré odstúpili v priebehu prvého súťažného dňa ale mali možnosť reštartu a pokračovania v rally od začiatku druhého súťažného dňa nepredložili ráno svoje vozidlá na technickú kontrolu. 
Csente (št.č.19), Lorincz (št.č. 71) využili možnosť reštatu a nastúpili do MSR2.
Posádky Krupko (št.č. 44), Grendel (št.č. 64) a Szenderák ( št.č. 75) odovzdali jazdné výkazy po výstupe z uzavretého parkoviska a nepokračujú v dnešnom dni.

RS7 Dynów (11,52 km)
Najlepší štart mali opäť Kajetanowicz – Baran (št.č. 2), za nimi Béreš jr. - Muller (št.č.7) +12.8  nasledovaný v tesnom závese posádkou Melichárek – Lasevič (št.č. 9) +13.9.
V poľskom majstrovstve pokračuje vo víťaznom ťažení francúz Boufier.

RS8 - Konieczkowa (10,17 km)
Najrýchlejší čas dosiahla posádka Kajetanowics-Baran.
Po havárii posádky št.č. 18 Butruk - Wilk bol ostatným posádkam nariadený voľný prejazd a bude im pridelený náhradný čas.
Smoliarska posádka Csente-Juhász odstupuje pre technickú poruchu v RS8.

RS9 - Polomia (15,13 km)
Tretiu skúšku dnešného dňa taktiež vyhráva posádka poľského Subaru rally teamu Kajetanowicz - Baran, na druhom mieste so stratou 2,1s došiel Solowow a rozdielom jednej desatiny sekundy nasledovaný Boufierom. V rámci MSR na druhom mieste za Kajetanowiczom na tejto erzete končí Melichárek (+14,4s) pred tretím Habajom (+22,2.

Hlasy jazdcov po prvej sekcii MSR2:
št.č. 7 - Jozef Béreš jr. : na prvej dnešnej RS sme hneď po štarte asi kilometer nezahli do jednej pravej odbočky, tam sme stratili asi 5 sekúnd. Druhá RS bola pekná, aj sa dobre išlo, len sme obuli zlé pneumatiky, tie najtvrdšie , no a na tretej RS sme spravili chybu pri písaní rozpisu , kde sme napísali jeden retardér ktorý v preteku nebol, takže sme zahli do retardéru a tam samí diváci, pásky,  nevedel som čo kde, až diváci nám ukázali kade  takže sme stratili asi 30 sekúnd.

št.č. 9 - Jaroslav Melichárek:  po prvých metroch RS sme zistili že tam do rána pršalo a veľmi naťahalo blato a špinu na trasu takže sme mali pár krízoviek. Celú RS sme išli tak, že nevieme čo nás čaká v ďaľšej zákrute , takže tam bol zlý čas . Druhá tretia OK. Ale zas na poliakov bez šance, tí sú niekde úplne inde.

št.č. - 10 Igor Drotár: No ideme, nieje to optimálne neodbrzďujeme, na ôsmej RS sme zastali pri havárii posádky a poskytovali prvú pomoc, to nás dosť poznačilo. Auto funguje super, toto auto má na víťazstvo ale my  asi nie. Sme spokojní s tým ako momentálne stojíme .

št. č. - 26 Klaudia Proschiingerová:  Prvá bola  RS bola dobrá, tá nám aj sadla. Druhá RS bola zrušená pre haváriu bol nariadený voľný prejazd. A táto posledná bola náročná. Tam som sa stratila, hnevám sa na seba.

Naše posádky opäť poznávajú aj krásy okolia Rzeszówa, najmä priestory v okolí trate erziet. Na krátky výlet sa dnes vybral napríklad aj Marek Špavelko, našťastie sa mu podarilo vrátiť späť na trať. Ľubo Eliáš sa učil tancovať na úzkej ceste medzi obrubníkmi no a Šańo Baffy trénuje skoky.

RS10 Dynów (11,52 km)
Pri dnešnom druhom prejazde touto rýchlostnou skúškou sa francúzsky jazdec Boufier pokúsil opäť zvýšiť náskok pred svojim najväčším rivalom Kajetanowiczom. Tretí najrýchlejší čas dosiahol Solowow, zo slovenských jazdcov bol najrýchlejší Melichárek pred Bérešom, ak neberieme do úvahy Kajetanowicza.

RS11 - Konieczkowa (8,37 km)
Ako sme už písali, dnešný druhý prejazd rýchlostnou skúškou RS11 Konieczkowa musel byť skrátený pre tri svadby, ktoré potrebovali použiť časť trate RS na dopravu na svadobný obrad a späť. Vedúce posádky predviedli podobný výkon ako na predchádzajúcej skúšky a došli do jej cieľa v rovnakom poradí, len Habaj došiel na 3. mieste v MSR2 a tak predstihol Béreša na tomto mieste.

RS12 – Polomia (15,13 km)
Posledná – dvanásta rýchlostná skúška preverila zbytok síl súťažných posádok ale aj výdrž ich techniky. Z posádok súťažiacich v rámci MSR predčasne na nej skončila posádka Baffy-Klus (št. č. 58), ktorú zradila technika ich súťažného Peugeota a Žeňuch – Bačinský (št. č. 60), ktorí pri havárii šli trikrát cez strechu, našťastie ku zraneniu posádky nedošlo. Na prejazde do cieľa súťaže už po úspešnom absolvovaní všetkých nástrah trate zradila technika - konkrétne motor - nováčika v seriáli nášho šampionátu českú posádku Adolf – Mašíček (št.č. 24), ktorá v tom momente jazdila na peknom šiestom mieste absolútne.

Poradie MSR - 2. súťažný deň:
1. Kajetanowicz - Baran / Subaru Impreza
2. Melichárek – Lasevič / Mitsubishi Lancer WRC + 1,20,3 min
3. Habaj – Spentany / Mitsubishi Lancer Evo IX + 1,49,0
4. Béreš – Muller / Škoda Fabia S2000 + 2,11,6 min
5. Kakuszi – Kakuszi / Ford Fiesta S2000 + 2,26,2 min

Poradie MSR – celkovo za súťaž:
1. Kajetanowicz - Baran / Subaru Impreza
2. Melichárek – Lasevič / Mitsubishi Lancer WRC + 2,55,8 min
3. Habaj – Spentany / Mitsubishi Lancer Evo IX + 3,46,4
4. Kakuszi – Kakuszi / Ford Fiesta S2000 + 5,14,7 min
5. Drotár – Bánoci /Škoda Fabia WRC + 6,36,4

MSR - skupina F:
Súboje v národnej skupine F vyhrala systémom štart – cieľ posádka Eliáš – Proschingerová jazdiaca na vozidle Mitsubishi Lancer  evo III.

MSR - historické vozidlá
Pozitívnym prekvapením súťaže bolo vidieť všetky tri slovenské historické vozidlá na cieľovej rampe tejto dlhej a náročnej súťaže. Najlepšie si počínala posádka Kravárik – Tarko / VW Golf 1, ktorá zvíťazila nad svojimi dlhoročnými rivalmi a priateľmi Kundis – Zavacký, jazdiacimi na krásnej Škoda 130 RS. V klasifikácii druhého súťažného dňa zvíťazili Lorinc - Smutný na VW Golf.

V spoločnej klasifikácii oboch majstrovstiev na 19. Rajde Rzeszowskom je poradie nasledovné:
1. Bouffier – Panseri / Peugeot 206 Super 2000
2. Kajetanowicz - Baran / Subaru Impreza + 0,15,7 s
3. Solowow – Baran /Ford Fiesta Super 2000 + 1,10,3 min
4. Kuchar - Dymurski / Peugeot 207 Super 2000 + 2,25,2 min
5. Melichárek – Lasevič / Mitsubishi Lancer WRC + 3,11,5 min.

Ostatné podrobné výsledky podujatia sú zverejnené na oficiálnej stránke podujatia www.rallye.sk.

Podľa vyjadrenia súťažných posádok to bola na jednej strane veľmi ťažká a náročná súťaž na druhej strane ale veľmi pekne a dobre organizovaná. Na cieľovú rampu úspešne došlo 43 posádok z toho sedemnásť bojujúcich o body do Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2010. 

Auto Klub Košice

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk