Press
Rošáda techniky sľubuje zaujímavý priebeh

Tohtoročná sezóna majstrovstiev Slovenska v automobilových súťažiach, DMACK Tyres RALLY 2011, napíše ďalšiu kapitolu už o necelé dva týždne. Posádky sa stretnú v poľskom Rzesowe, kde v dňoch 4.- 6. augusta ich čaká boj  o body, ktoré sa budú započítavať aj do FIA CEZ Trophy, do Platinum Majstrovstiev Poľska a do Poľského pohára v rally. Hlavným organizátorom súťaže je Automobilklub Rzeszowski a spoluorganizátormi Auto Klub Košice a Klub „Moto-Car´93“ Rzeszow. Centrom celej súťaže bude tak, ako v predchádzajúcej sezóne, areál Technickej univerzity na Poznanskej ulici v Rzeszowe. Umiestnené tam bude riaditeľstvo súťaže, servisné parkovisko a uskutočnia sa tam aj administratívne a technické preberanie.

Náročné, ale obľúbené podujatie u našich severných susedov sľubuje silnú konkurenciu, tradične ťažkú trať i zaujímavý sprievodný program, keďže rzesowský autoklub tohto roku oslavuje 65. výročie svojho založenia.

Oba dni Rajdu Rzesowski budú v rámci slovenských majstrovstiev hodnotené samostatne. Slávnostný štartový ceremoniál je naplánovaný na štvrtok, 4. augusta. Súťažiť sa bude v piatok a sobotu (4.- 6. august). Prvá etapa obsahuje bezmála 77 meraných kilometrov, rozdelených na päť rýchlostných skúšok. Druhý deň tvorí šesť meraných úsekov, čo je približne 75 ostrých kilometrov.

Poľský organizátor divákom sľubuje veľa atraktívnych a bezpečných miest, odkiaľ bude možné rely sledovať. Veľká divácka účasť sa očakáva na mestskej skúške Nowy Swiat, ktorá uzavrie piatkový program podujatia.

Pohľad do zoznamu došlých prihlášok v rámci slovenských majstrovstiev naznačuje, že mnohí súťažiaci si túto povinnosť nechali na poslednú chvíľu. Všetci tí, ktorí ešte váhali s prihlásením sa musia rýchlo rozhodnúť, lebo dnes (22. 7.) o polnoci vyprší termín podávania prihlášok na toto podujatie. V zozname však doslova svieti zmena techniky pri mene Jozefa Béreša mladšieho. Ten so Škodou Fabia S2000 v Topoľčanoch, ani v Lubeníku nestačil na súperov jazdiacich v silnejších wéercéčkach. Jeho náskok v priebežnom hodnotení šampionátu sa zmenšil a úradujúci majster krajiny preto prezbrojil na Škodu Fabia WRC.
Bérešov aktuálne najväčší súper v boji o titul, Poliak Grzegorz Grzyb, prezbrojil presne v opačnom garde a na rzesowskú rely je prihlásený s Peugeotom 207 S2000. Po pauze sa na trate slovenského šampionátu zrejme vráti Francúz Laurent Viana, prihlásený s Citroënom DS3 R3T. Našim posádkam sťaží situáciu fakt, že záujem o slovenské body prejavilo aj viacero poľských jazdcov, z nich menujme napríklad Michala Bebeneka, už dobre známeho Wojteka Chuchalu či Kajetana Kajetanowicza.  


Tlačové stredisko, 22. 7. 2011



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk