Press
Rzeszowská rely odštartovala
Divákmi zaplnená ulica Rynek vo štvrtok večer sledovala slávnostný štart Rajdu Rzeszowski. Fanúšikom sa postupne predstavilo 54 posádok.

„Rzeszowská rely je mi veľmi blízka. Tradične sú tu pekné a náročné rýchlostné skúšky, hoci oproti vlaňajšku mierne pozmenené. Tohto roku to opäť bude náročné podujatie. Mám však k dispozícii dobré auto a teším sa na súťaž,“ povedal krátko pred štartom jeden z najväčších favoritov na prvenstvo v absolútnom poradí Rajdu Rzeszowski, Francúz Bryan Bouffier.

Účastník seriálu Intercontinental Rally Challenge však do bojov o slovenský majstrovský titul nezasiahne, zato domáci Grzegorz Grzyb áno. „Viem, že pre mnohých jazdcov je Rzeszow veľmi obľúbenou súťažou. Trať je tu v podstate každý rok obnovená a zakaždým ťažká. Rozhodne nesmiete podceniť prípravu,“ dodal jazdec, ktorý sa na štartovej rampe dočkal azda najväčšieho aplauzu zo všetkých.

Pozíciu lídra priebežného poradia v slovenských majstrovstvách obhajuje Jozef Béreš junior. „Súťaž je pekne pripravená. V porovnaní s minulým rokom sa idú nové rýchlostné skúšky. Trate sú úzke a zákruty sa veľmi „režú“, na čo nie sme zvyknutí,“ skonštatoval reprezentant tímu Styllex Motorsport.

Igor Drotár sa na slávnostnom štartovom ceremoniáli už tradične zhostil mikrofónu a kombináciou poľského jazyka so šarišským nárečím pozdravil miestne publikum. Krátko predtým na tlačovej besede pochválil novú trať . „Idem tu po tretíkrát, ale súťaž je pre mňa zakaždým nová, keďže organizátori vždy pozmenia harmonogram. A tým je - samozrejme - aj ťažká.“

V piatok na posádky nečaká žiadne včasné stávanie. Úvodný meraný úsek je totiž naplánovaný až na 11:23 hod. Prvá etapa obsahuje spolu 190 kilometrov. 77 meraných km je rozdelených do piatich rýchlostných skúšok. Perličkou pre divákov v harmonograme je záverečná mestská skúška v uliciach Rzeszowa, ktorá sa objaví aj vo vysielaní poľskej televízie.

„Chceli sme priviesť rely do mesta - aspoň jeden meraný úsek, aby sme tento šport spropagovali u širokej verejnosti. Navyše, diváci uvidia z jedného stanovišťa viac ako na klasickej skúške v lese. Pre nás organizátorov je príprava takejto skúšky pochopiteľne náročná,“ zaznelo na tlačovej konferencii z úst riaditeľa súťaže, Jaroslawa Noworóla.

Pripomeňme, že oba dni Rajdu Rzeszowszki sú v rámci slovenských majstrovstiev hodnotené zvlášť, takže už v sobotu večer spoznáme prvých víťazov.


 

 

 

Tlačové stredisko, 5. 8. 2011



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk