Press
Na 21. Rajde Rzeszowskom sa bude jazdiť tri dni

DMACK Tyres Rally 2012 – Majstrovstvá Slovenska majú pred sebou svoje jediné tohtoročné podujatie mimo slovenských hraníc. Tým sa v dňoch 9. – 11.8.2012 stane 21. Rajd Rzeszowski, ktorý poteší svojich účastníkov až trinástimi rýchlostnými skúškami.

V poradí štvrté podujatie DMACK Tyres Rally 2012 prinesie dvojdňový Rajd Rzeszowski, ktorý sa uskutoční už o mesiac. Zaradený bude okrem slovenského šampionátu aj do FIA CEZ Trophy a Platinum Majstrovstiev Poľska v rally. Hlavný organizátor Automobilklub Rzeszowski za spolupráce s Auto Klubom Košice a Klubom MotorCar´93 Rzeszow pripravil pre súťažné posádky zaujímavý program s menšími obmenami oproti minulému ročníku. Jednou z hlavných zmien bude najmä usporiadanie prvej rýchlostnej skúšky Nowy Swiat už vo štvrtok večer, ihneď po slávnostnom štarte, ktorý prebehne v Galérii Nowy Swiat v Rzeszowe. Začiatok tejto mestskej okruhovej „superšpeciálky“ je naplánovaný na 19:00 hod. a keďže sa uskutoční v centre mesta, očakáva sa veľká návštevnosť zo strany divákov najmä vďaka jej veľkej mediálnej podpore. Ešte predtým však musia posádky absolvovať obhliadku trate a prejsť technickým preberaním, pričom v čase 12:00 – 16:00 hod. majú možnosť absolvovať aj shakedown Handzlówka na trati dlhej 2,5 km, na ktorom je účasť prioritných jazdcov povinná.

Prvým oficiálnym súťažným dňom je piatok, do ktorého sa bude samozrejme započítavať aj výsledok štvrtkovej „superšpeciálky“. Na súťažné dvojice bude čakať šesť náročných skúšok na troch tratiach o dĺžke viac ako 100 km, medzi ktorými nechýba ani tá najdlhšia rýchlostná skúška Lubenia, so svojimi 25 kilometrami. Po jej druhom prejazde bude nasledovať príjazd posádok do servisu a umiestnenie ich súťažných vozidiel do uzavretého parkoviska. Zúčastnené posádky si budú môcť po prvýkrát v oboch národných šampionátoch vyskúšať systém flexi-servisu. Ten umožní postupný servis jednotlivých súťažných vozidiel daného teamu a tým šetrí náklady na počet mechanikov.
Na sobotu je pripravených ďalších šesť skúšok na troch nových tratiach o dĺžke takmer 80 km a po nich, od 15:25 hod. aj slávnostné vyhlasovanie víťazov na „Rynku“ v Rzeszowe.

Prihlasovanie na preteky sa naplno rozbehne už v týchto dňoch, spolu so zverejnením zvláštnych ustanovení. Opäť platí, kto chce zaplatiť nižší prihlasovací vklad, musí tak urobiť do troch dní pred uzávierkou prihlášok, ktorá je stanovená na 27.7.2012. Oficiálny zoznam prihlásených bude zverejnený v posledný júlový deň, 31.7.2012. Všetky ďalšie informácie budú dostupné na stránkach organizátorov, www.rajd.rzeszow.pl a www.rallye.sk.

Zdenka Tamášová



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk