Press
Zoznamy prihlásených na rzeszowskú rally sa naplnili

V posledný júlový deň sa v Galérii Nowy Swiat v poľskom Rzeszowe uskutočnila tlačová konferencia, počas ktorej organizátori 21. Rajdu Rzeszowského zverejnili zoznamy prihlásených na svoje podujatie. Na jeho štarte nebude chýbať kompletná špička Platinum Majstrovstiev Poľska a ani DMACK Tyres Rally 2012- Majstrovstiev Slovenska.

Celkovo 140 súťažných posádok by sa malo v dňoch 9.- 11.8.2012 predstaviť na tratiach poľského Podkarpatia. Polovicu prihlásených tvoria záujemcovia o slovenský a poľský šampionát a druhú polovicu poľskí „poháristi“ a posádky tzv. tretej ligy, ktoré absolvujú trať bez merania času.

Štartovné čísla 1 až 9 boli pridelené prioritným jazdcom, medzi ktorými nájdeme známe mená z poľskej i slovenskej špičky. S číslom 1 sa na vozidle Subaru Impreza RT predstaví dvojica Kajetan Kajetanowicz – Jaroslaw Baran, ktorá si z Rzeszowa už tri roky odnáša víťazstvo aspoň z jedného súťažného dňa a určite sa o to bude snažiť aj tentokrát. Nasledovať ho bude päťnásobný majster Slovenska v rally, Jozef Béreš jun. so spolujazdcom Petrom Starým na Škode Fabia S2000, za ktorými pôjde ďalšia poľská posádka, Michal Bebenek – Grzegorz Bebenek na Peugeote 207 S2000. Medzi prvou desiatkou sa nachádza aj dvojica z Maďarska, István Petho – Attila Ruboczki, ktorá si vo svojej triede zmeria sily s Wojciechom Chuchalom alebo aj naším Tomášom Ondrejom. Spomenúť musíme aj vozidlá špecifikácie WRC, ktoré budú na tohtoročnom Rajde Rzeszowskom iba dva. Na Citroene C4 WRC sa predstavia Francúzi Laurent Viana s Isabelle Galmiche a na Škode Fabia WRC Igor Drotár s Vladom Bánocim.
Päť súťažných tímov zaslalo svoje prihlášky do samostatnej klasifikácie tímov a to JMP Racing Team, Loracing, Slovakia rally systém, L Racing a CMM-media sport s.r.o. Chýbať bude DMACK Melico Racing Team, ktorý svoju posádku pripravuje na štart FIA Majstrovstiev sveta v Nemecku.

Na posádky sú pripravené dva súťažné dni o celkovej dĺžke 465 kilometrov. Už v predvečer prvého sa uskutoční prvá rýchlostná skúšky v podobe diváckeho mestského okruhu v centre Rzeszowa. Jej štart je teda naplánovaný na štvrtok večer, priamo po slávnostnom štarte a víťazi budú vyhlásení v sobotu, po tretej hodine poobede na cieľovej rampe.

Kompletný zoznam prihlásených je možné nájsť na oficiálnej stránke Auto Klubu Košice, www.rallye.sk/rzeszow.



Zdenka Tamášová



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk