Press
Slovenské posádky pred štartom

Posádky DMACK Tyres Rally 2012 už za sebou majú obhliadky tratí, všetky administračné záležitosti a aj shakedown. Vyspovedali sme ich teda, ako sa im na poľských tratiach páči a aké výsledky by si priali.

Jozef Béreš jr
.: Trate sú ťažké tak ako každý rok. Sú to pre nás náročné rýchlostné skúšky, pretože niesme zvyknutí tak rezať zákruty. Domáci jazdci spravia z niektorých úsekov zákrut aj roviny. Uvidíme ako to bude, auto je pripravené. Všetci chcú byť čím rýchlejší a Poliaci na domácich tratiach určite poletia, no my tiež.

Tomáš Ondrej
: Páči sa mi tu, necháme sa prekvapiť ako to bude vyzerať a ako to dopadne. Uvidí sa už po mestskom okruhu. Ideme pobiť Kajeta.

Tomáš Kukučka
: Je to zaujímavé, úzke, nie je tam priestor na chyby. Som prekvapený z tých ciest, lebo je tam pekný hladký asfalt, no aj veľa horizontov. Auto prešlo komplet kontrolou, dúfame, že je pripravené. Ideme pozbierať čo najviac bodov.

Vlasto Majerčák
: Je to iné ako u nás, asfalt je hladký, nerozbitý, je to ale úzke. Štartujeme tu prvýkrát, vyskúšali sme si shakedown a zatiaľ sa nám to páči. Po havárii v Lubeníku sme postavili nové auto a zatiaľ funguje, tak dúfame, že dôjdeme až do cieľa.

Jozef Béreš sn.: Ideme v Poľsku prvýkrát, je to veľmi pekné, zaujímavé a aj úzke. Trate sú cez seba prepletené, viackrát sme boli v jednej dedine, ani sme o tom nevedeli. Od začiatku roka nám body utekajú, takže aspoň tu by sme radi nejaké pozbierali.

Marián Buschbacher: Je to pekné, trate sú rýchle a úzke. S autom sa stále viac a viac zoznamujeme, posnažím sa ho viac dostať do ruky. Chceme hlavne dôjsť do cieľa a čo najviac si zajazdiť.

Pavol Nagy: Trate sú overené, už ich trochu poznáme z minulosti. Dúfame, že vydrží počasie a nezaprší. Tréning prebehol v poriadku, akurát RS Lubenia mohli časovo trochu vymyslieť inak, lebo na toľko áut to bolo ťažké. Chystáme sa čo najviac zatiahnuť a odniesť si čím viac bodov z absolútneho poradia.

Tibor Šamo: Krásne technické trate. Majú všetko čo majú mať pravé rýchlostné skúšky. Všetko je zatiaľ v poriadku, auto funguje, neboli žiadne problémy. Veríme, že v sobotu uvidíme cieľ.

Jozef Molnár: Pekný pretek, teším sa na brod, s ktorým sme mali minulý rok problémy. Auto je pripravené, snažili sme sa nič nezanedbať. Radi by sme všetky tri dni dojazdili a dosiahli čo najlepší výsledok.

Vlado Hanuš: Vyzerá to veľmi pekne, štartujeme tu prvýkrát. RS sú krásne, technické, rýchle, úzke, všelijaké. Na auto sme objednali anglickú prevodovku a tešili sa, že ju v Rzeszowe odskúšame, no prišla nesprávna zásielka, a tak sme sklamaní. Štartovať budeme na sériovej, na ktorej už vyskakuje dvojka, a tak sa budeme snažiť šetriť ju a dôjsť do cieľa. Ak všetko dobre dopadne, v nedeľu ešte odštartujem na LMBC Nová Bystrica, keďže som to ako spoluorganizátor prisľúbil.

Tomáš Konečný: Preteky vyzerajú byť výborne pripravené, veľmi sa mi tu páči. Rýchlostky sú prekrásne, ale aj veľmi náročné. Je to iné ako jazdíme doma, a tak uvidíme ako sa nám podarilo na tieto trate prispôsobiť rozpis. Auto prešlo po Tatrách kontrolou, odstránili sme technické problémy, ktoré nás tam postretli a zatiaľ všetko funguje. Spoliehame sa na to, že bude sucho, lebo do dažďa nemáme vhodné obutie. Pokúsime sa zabojovať a byť domácim posádkam vyrovnaným súperom.

Marek Špavelko: Je to pekné, technické, rýchle. Štartujeme tu druhýkrát a páči sa mi tu. Je tu veľa domácich posádok, ktoré budú bojovať, ale aj tak chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok.

Zdenka Tamášová



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk