Press
Poľské trate dnes ovládli Poliaci aj v slovenskom rally šampionáte

Na rozdiel od včerajšej mestskej superšpeciálky, ktorej víťazom sa stal Francúz Viana (Citroen C4 WRC) sa od prvej dnešnej rýchlostnej skúšky držala na čele pätica poľských jazdcov – Kajetanowicz, Grzyb, Bebenek, Rzeznik, Chuchala. Prvý dvaja z nich Kajetanowicz (Subaru Impreza RT) a Grzyb (Peugeot 207 Super 2000) si na svoje kontá pripísali i víťazstvá na dnešných šiestich skúškach a to v pomere 4 : 2. Poľská posádka Maciej Rzeznik - Przemyslaw Mazur jazdiaci za slovenský A-Team prišla o svoju šancu na výborné umiestnenie na tejto náročnej súťaži v dôsledku jazdeckej chyby na RS 6, po ktorej museli odstúpiť, avšak  zajtra budú v súťaži pokračovať v systéme superrally.

Žiaľ nedarilo sa ani slovenskej posádke zo Styllex motorsport Jozefovi Bérešovi jn s Petrom Starým (Škoda Fabia S2000), ktorí boli nútení odstúpiť v štvrtej rýchlostnej skúške pre poškodený záves kolesa. Teamu sa podarilo zabezpečiť opravu vozidla a zajtra by mala posádka nastúpiť do bojov o prídel bodov za druhý súťažný deň. Všetky ostatné naše posádky došli úspešne do cieľa etapy. 

Zo slovenských posádok najlepšie výkony v priebehu dnešnej etapy podával Tomáš Ondrej so svojim spolujazdcom Adamom Gömörim (Mitsubishi Lancer Evo IX), ktorí jazdia za CMM media sport a v absolútnom poradí po prvej etape im patrí siedma priečka. Dobre si počínala aj posádka dvoch Pavlov Nagya a Kušniera, ktorí na svojom vozidle triedy 6 (Citroen C2R2 Max) skončili na peknom devätnástm mieste keď predstihli viaceré vozidlá vyšších kubatúr.

Krásne a náročné trate rýchlostných skúšok v okolí Rzeszova, ktoré sú na jednej strane rýchle ale na druhej veľmi technické, s častou zmenou tempa a zmenou charakteru trate riadne preskúšali schopnosti jazdcov i súťažnej techniky. Navyše karty zamiešalo aj počasie, ktoré sa v priebehu dňa niekoľkokrát zmenilo a teda svoju úlohu zohrala aj logistika pneumatík. Na nesprávne rozhodnutie o pneumatikách doplatila v priebehu dnešnej druhej sekcie i posádka Slovakia Rally Systému Drotár – Bánoci (Škoda Fabia WRC).

Prekvapujúco a možno aj v dôsledku nižšieho stavu vody v tomto roku nemali posádky problém s prejazdom cez tradičný rzeszowský brod taký obľúbený medzi divákmi a fotografmi.

21. Rajd Rzeszowski, neoficiálne poradie po prvom dni a zároveň výsledky 5. kola DMACK Tyres Rally 2012 – Majstrovstiev Slovenska:
1. Kajetanowicz / Baran (POL), Subaru Impreza RT
2. Grzyb / Siatkowski (POL) Peugeot 207 S2000 +8,4 
3. Bebenek / Bebenek (POL) Peugeot 207 S2000 + 29,9
4. Chuchala / Heller (POL) Subaru Impreza +39,5
5. Kuchar / Dymurski (POL) Subaru Impreza + 1:16,5

Víťazi jednotlivých tried v rámci MSR:
Trieda 2: Kajetanowicz / Baran (POL), Subaru Impreza RT
Trieda 3: Chuchala / Heller (POL) Subaru Impreza 
Trieda 5: Chmieliewski / Gerber (POL) Citroen DS3
Trieda 6: Nagy / Kušnier (SVK) Citroen C2R2 Max
Trieda 7: Pigula / Keruľ (SVK) Škoda Fabia
Trieda 8: Herbi / Holdenmayer (POL) Honda Civic Type R
Trieda 11: Drotár / Bánoci (SVK) Škoda Fabia WRC
Skupina F: Béreš sn / Muller (SVK) Audi Quattro


Auto Klub Košice



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk