Aktuality

Rally Bratislava sa ani napriek veľkej snahe konať nebude

V tomto momente mali byť zverejnené Zvláštne ustanovenia Rally Bratislava. Napriek tomu musíme všetkých priaznivcom motoristického športu oznámiť zrušenie ďalšieho motoristického podujatia.

Napriek veľkej snahe, včasnému podaniu všetkých žiadostí o povolenia na uzávierky ciest a ich zvláštne užívanie (prvé žiadosti o povolenia boli podané už v januári 2011), sa ani v tomto roku Rally Bratislava neuskutoční. Dôvodom sú negatívne rozhodnutia príslušných úradov rozhodujúcich o potrebných povoleniach bez ktorých sa automobilová súťaž uskutočniť nemôže. Po prvých záporných rozhodnutiach príslušných úradov, začal organizátor hľadať náhradné trate, žiaľ ani napriek veľkej snahe, ale aj rôznych kombináciách jednotlivých úsekov, nedokázal organizátor dať dohromady dostatočný počet kilometrov potrebných na konanie súťaže. Samozrejme sa organizačný výbor zapodieval aj myšlienkou opätovne otvoriť trate v mestských lesoch, na ktorých sa konala súťaž v rokoch 2000 až 2002, ale nakoniec od tohto úmyslu upustil, keďže obnoviť súťaž konajúcu sa na týchto tratiach už v dnešných časoch nie je možné.

Všetkých nás veľmi mrzí skutočnosť, že ani po vyvinutí obrovskej snahy sme nútení už spomínanú súťaž zrušiť. Jej príprava nás aj v tomto roku stála veľa financií a času. Napriek všemožnej snahe bolo toto všetko zase zbytočné. Jednoducho sa asi budeme všetci musieť zžiť s myšlienkou, že Bratislava a jej okolie je pre motoristický šport zakliata.

Miro Majláth



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb