Aktuality

Sezóna 2012 sa v Auto Klube Košice už začala

Členovia Auto Klubu Košice nestačili zhodnotiť posledné podujatie automobilovej sezóny 2011 a už museli intenzívne začať s prípravnými prácami na novej. Sezóna 2012 vyzerá byť zase bohatá na podujatia vo všetkých automobilových disciplínach, ktorým sa naši členovia venujú.

Prvým vrcholom sezóny bude už štvrtý ročník MORIS CUP Jahodná 2012, ktorý sa uskutoční v dňoch 8. - 10. júna avšak prípravy sú už niekoľko týždňov v plnom prúde. Preteky budú opäť zaradené do FIA International Challenge a FIA Európského pohára, Majstrovstiev Slovenska v pretekoch do vrchu i Národného pohára PAV. Organizátorom sa však podarilo dohodnúť  zaradenie tohto podujatia aj do kalendára GSMP - Majstrovstiev Poľska v pretekoch do vrchu. Bližšie informácie o pretekoch nájdete v Sprievodcovi, ktorý je už zverejnený na tejto stránke v časti venovanej Moris Cup Jahodná. Veríme, že sa nám podarí pripraviť dobré a zaujímavé preteky ako pre pretekárov, tak aj pre divákov.

Necelé tri mesiace budú mať organizátori na dokončenie príprav a doladenie ďalšieho náročného podujatia. 38. ročník Rally Košice sa uskutoční v dňoch 6. - 8. septembra 2012. Rally bude súčasťou FIA CEZ Trophy, Majstrovstiev Poľska v rally, Majstrovstiev Slovenska i Slovenského Rally Pohára. Základné charakteristiky súťaže sú už vytvorené a v nasledujúcich týždňoch sa bude dokončovať tých "tisíc maličkostí", ktoré tvoria veľkú súťaž :).

Medzitým však začiatkom júla v spolupráci s Obecným športovým klubom v Ruskove čaká na súťažiacich ale i na členov Auto Klubu tradičný Ruskovský slalom. S organizáciou slalomu začal na Slovensku ako prvý práve náš autoklub ešte v deväťdesiatych rokoch. Prvú súťaž sme zorganizovali na košickom letisku v roku 1997. Radi pripravujeme slalomy, ktoré tvoria akýsi prielom medzi amatérskymi a majstrovskými podujatiami.

Členovia Auto Klubu v uplynulých rokoch spolupracovali s viacerými domácimi aj zahraničnými organizátormi súťaží. Podobme tomu bude aj toho roku. V sezóne 2012 bude Auto Klub Košice zabezpečovať slovenskú účasť na Rajde Rzeszowskom, ktorý je zaradený do seriálu MSR v rally 2012 a viacerí členovia AK budú pomáhať pri organizačnom zabezpečení Rally Tríbeč v Topoľčanoch.

Veríme, že podobne ako v rokoch minulých, nám pri príprave všetkých našich akcii pomôžu aj organizátori športových podujatí z iných miest a klubov a opäť sa uskutočnia súťaže pre radosť a spokojnosť súťažiacich, fanúšikov a všetkých divákov.

Výbor AK Košice 





<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb